DünyaGenelManşetSiyaset

Dünya basını Türk SİHAlarını konuşuyor!

-MİNE İÇSEL

Ukrayna-Rusya çatışmasına Türk SİHAları damgasını vurdu.

Dünya basınında gündem olan gelişmeye birçok yabancı gazeteci ve savaş muhabiri  ilgi gösterdi.

İlk kez Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ zaferinde, Azerbaycan tarafından kullanılan Türk yapımı TB2’ler göz doldurmuş, çatışmanın seyrine büyük yön vermişti.

Başarısı ile dünyanın gündemine oturan Türkiye’nin yelli ve milli hava savunma gücü olan Bayraktar TB2 SİHA’lar Rusya’ya karşı, Ukrayna’da da güven ortamını tesis etmek amacıyla görev alıyor.

Dünya gündeminde başarısı ve etkinliği ile yer alan Bayraktar TB2 SİHA’lar son olarak kritik görevde bulunarak işgalci Rus ordusunu Kherson şehri girişinde imha etti.

Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçiliği’nin sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Ukrayna Hava Kuvvetleri, Bayraktar TB2 SİHA’ları kullanarak Kherson şehrine giren Rus konvoyu etkisiz hale getirdi” denildi.

Londra merkezli çevrimiçi haber kuruluşu Middle East Eye’ın Türkiye Büro Şefi Ragıp Soylu’nun sosyal medya hesabından yayımladığı videoda, Ukrayna’nın TB2 silahsız insansız hava araçlarıyla Rus ordusunun vurulduğu bilgisi paylaşıldı.

Middle East Eye’da ilgili haber şu ifadelerle paylaşıldı:

“Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçiliği, yaptığı açıklamada, Ukrayna kuvvetlerinin Güney’deki Kherson kentinde bir Rus askeri konvoyuna Türk Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını kullanarak vurduğunu söyledi”

 

 

Dünyaca ünlü Wall Street Journal gazetesi konuyı ele aldığı haberinde;

“Ukrayna hava kuvvetleri, Türk yapımı insansız hava araçlarıyla Rus hedeflerine iki saldırı düzenlediğini doğruladı. Bu; Kiev’in insansız hava araçlarını Moskova’nın işgalci güçlerine karşı kullandığının etkin bir şekilde kanıtı. Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mykola Oleschuh, bir facebook gönderisinde Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını “hayat veren” olarak nitelendirdi.” İfadelerini kullandı.

Amerikan haber kanalı PBS’nin muhabiri Rusya doğumlu Simon Ostrovosky ise; Türkiye’nin ilk olarak Dağlık Karabağ’da kullanılan ve başarısı teyit edilen SİHA’larına karşı Rusya’nın mutlaka önlem alması gerektiğini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu