KıbrısManşetToplum

“Kıbrıs Türk toplumunu huzursuz eden suçlar”

DEVRİM DEMİR

Nijerya uyruklu Ovie Princewill Egbo ve iki arkadaşı bitcoin satacakları gerekçesiyle buluştukları Emmanuel Atoybi’nin para ve cep telefonunu çaldı “Soygun” suçundan yargılandı.

Mahkeme suçun ciddiyetine vurgu yaptı:

Girne’de 2022 yılındaki arkadaşı bitcoin satacakları gerekçesiyle buluştukları Emmanuel Atoybi’nin para ve cep telefonunu çalan, Atoybi’den kurtulmak için parmaklarını ısıran sanık Egbo Girne Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanarak 3 yıl hapse mahkum edildi.

‘Soygun’ suçundan 16 aydır hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı cezaevinde bekleyen Ovie Princewill Egbo’nun muhaceret izni 2020 yılında sona ermişti.

Sanık Egbo aleyhindeki kararı Mahkeme Başkanı Banu Soyer açıkladı.

SUÇ BİR BUÇUK AYLIK BEBEĞİN ÖNÜNDE İŞLENDİ…
Girne Mahkeme Başkanı Banu Soyer, toplumun can ve mal güvenliğini tehdit eden ‘Soygun’ suçunun 2022 yılında Girne’de meydana geldiğini söyledi.

Başkan Soyer, sanığın bebek çantası içinde muhafaza edilen 10 bin TL nakit parayı çaldığını bu suçu müştekinin eşi ve bir buçuk aylık bebeğinin önünde işlediğini söyledi.

Kararda bunu sanık aleyhine ağırlaştırıcı faktör olarak kullandıklarına değinen Soyer, sanığın 23 yaşında genç bir suçlu olduğunu ve 2020 yılından bu yana muhaceret izinsiz olduğunu kaydetti.

İşlenen ve giderek yaygınlaşan ‘Soygun’ suçunun sosyal yaşamı etkilediğini, Kıbrıs Türk Toplumunu huzursuz eden suçlar olduğunu ve suç işlemeye meyilli olan kişilerde gelir kaynağı haline geldiğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu