GenelKıbrısManşetTürkiye

Dünya başlarına yıkıldı

Adıyaman’daki İsias Hotel enkazından 4 kişi şans eseri sağ kurtuldu fakat acıların en büyüğünü yaşayan Sahil’in annesi Esra Özberkman ve Aras’ın babası Murat Aktuğralı, yaşadıkları dehşet anlarını gözyaşlarıyla anlattı

Acılı anne Esra Özberkman, “İçerden çıktığımda herkesi ‘dışarıda bulacağım’ diye bekliyordum”

Depremin hemen ardından enkazdan kendi imkanlarıyla 4 isim kurtulabildi; Esra Özberkman, Murat Aktuğralı, kızı Serin’i kaybeden Pervin İpekçioğlu ve kızı Havin’i kaybeden Recep Kılıç

ÖZBERKMAN: EN KÜÇÜK BENİM KIZIMDI … ,

Gazimağusa Türk Maarif Koleji Müdür Muavini olan Özberkman, tüm ülkeyi yasa boğan, derin acılara neden olan deprem felaketinin 6’ncı gününde kızının cansız bedenine ulaştı.  Özberkman, acısını “11 buçuk yaşındaydı, en küçüğü oydu, en küçük benim kızımdı” diyerek gözyaşları içinde dile getirdi.

“EN ALTA BODRUMA KADAR DÜŞMÜŞLER” …

“Çocuklara gitmek için kapıya doğru koşmaya çalıştım, koşamadım. Bir şey çarptı yüzüme ve düştüm bayıldım sanırım, devamını hatırlamıyorum çünkü. Kendime geldiğimde bir sürü toz vardı, böyle değişik karanlık bir ortamdı. Kalkmaya çalıştım kalkamadım, üzerimde bir şey vardı sağ tarafımda, üstümde tavan vardı. Kollarımdan tutup çektiler ve yukarıya çıkardılar” sözleriyle yaşadığı dehşet anlarını aktaran Özberkman, “Enkazın üzerinden yürüdük, sağlam hiçbir yer yoktu. En alta bodruma kadar düşmüşler” ifadelerini kullandı.

AKTUĞRALI: OTEL ADETA ORTADAN KIRILDI…

Oğlu Aras’ın maçlarını izlemek için kafileye dahil olan baba Murat Aktuğralı, “Takım ruhunu güçlendirme adına çocukları 3-4 yataklı odalara yerleştirdik. Biz veliler de otelin arka bölümüne denk gelen odaları aldık. Akşam yemeğinden sonra bir süre lobide oturup sohbet ettik, güldük, eğlendik. Sonra odalara geçildi. Her şey 15-20 saniyelik bir süreçte bitti. Otel adeta ortadan kırıldı ve olduğu yere çöktü. Yıkılış şekline göre bizim odalar daha az hasar gördü ve çıkma şansımız oldu. 39 kişilik kafileden 4 kişi çıkabildik, diğer 35 kişi enkaz altındaydı” sözleriyle dehşet anlarını aktardı.

“BAŞKALARINI KURTARDIK AMA EVLATLARIMIZI KURTARAMADIK” … ,

“Dışarıda şiddetli bir yağmur yağıyor, ne yapacağımızı bilemez halde dövünüyorduk. Evlatlarımıza seslendik ama hiç cevap gelmedi. Benim gibi kızı Havin’i enkaz altında kalan arkadaşım Recep Kılıç ve kızı Serin enkaz altında kalan Pervin İpekçioğlu ağlayarak, enkazı kendi imkanlarımızla açmaya çabaladık” diyen Aktuğralı, “Otelde kalan başka misafirleri kurtardık ama çocuklarımıza ulaşamadık” diyerek acısını dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu