DünyaManşetSeyahat

Dünya kısa süreliğine renklendi

Milyonlarca Hintli bugün Holi festivalini kutladı, müzik eşliğinde dans etti, birbirlerine kırmızı, yeşil, mavi ve pembe pudra sürerek havayı neşeli bir renk cümbüşüne döndürdü. 

Renklerin festivali olarak bilinen Holi’yi Hindistan’da ve yurt dışında milyonlarca Hintli kutluyor.

Festival baharın başlangıcını ve iyinin kötülüğe karşı zaferini kutluyor.
Kameri ayın son dolunay gününde düzenlenen festivalde insanlar arkadaşlarına ve ailelerine parlak renkler sürüyor ve dua ediyorlar.


Holi, Hindu tanrısı Vishnu’ya taptığı için yeğeni Prahlad’ı öldürmeye çalışan dişi bir iblis olan Holika’nın Hindu efsanesine dayanmakta. Ancak Holika alevler tarafından yutulurken Prahlad mucizevi bir şekilde yanan ateşten sağ kurtulur. Şenliklerin bir parçası olarak, Holi’den bir önceki akşam, kötüyü yok edip iyinin kazanması inancıyla şenlik ateşleri yakılıyor.
Gujarat eyaletinin başkenti Gandhinagar yakınlarındaki bir köyde Pazar gecesi 200 ton odun kullanılarak büyük bir şenlik ateşi yakıldı.


Hindistan’ın en çok kutlanan festivallerinden biri olması nedeniyle ülkede Holi’den önceki günlerde milyonlarca insan memleketlerine ve köylerine seyahat ediyor.
Festival dolayısıyla ülkenin birçok yerinde büyük yürüyüşler yapılıyor.
İnsanlar dans ediyor, şarkı söylüyor ve ziyafetler düzenliyor. Çocuklar ve yetişkinler günü renkli kutlamalara ayırırken resmi tatil oluyor ve okullar da kapatılıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu