DünyaGenelManşet

Dünyanın en yüksek oteli Şanhay Kulesi’nde hizmete girdi

Lüks otelin oda fiyatları yaklaşık 500 dolardan başlıyor. 632 metre yükseklikte, özel saunalı, kristal şamdanlı ultra lüks bir odada bir gece uyumanın bedeli yaklaşık 11 bin dolar.

Dünyanın en yüksekteki oteli geçen cumartesi günü, dünyanın en yüksek ikinci binası olan Şanhay Kulesi’nin üst katlarında hizmete girdi.

Çin’in ekonomik başkenti olarak kabul edilen Şanhay’daki kule, Dubai’deki 828 metre yüksekliğindeki Burç Halife gökdeleninden sonra dünyanın en yüksek ikinci yapısı.

Çoğunluk hisseleri devletin elinde olan Jin Jiang International Hotels grubun ait olan “J Hotel”, 128 katlı kulenin en üst katlarında yer alıyor.

632 metre yükseklikte bulunan bir odada bir gecelik konaklamanın bedeli baş döndürücü fiyatlara mal oluyor. 165 odalı otelin saunalı ve kristal şamdanlı bir odasında konaklama bedeli 11 bin dolara ulaşıyor.

Otelin lokantası 128’inci, havuzu 88’inci katta yer alıyor. Oteli resmî açılışı küresel salgın nedeniyle gecikmişti.
Lüks otel odaları, kulenin 84 ve 105 katları arasında yer alıyor ve en lüks odalar da 120’nci katta bulunuyor. Spa merkezi ve spor ve fitness alanları da otelin 84 ve 85’inci katında konumlanıyor.

Tasarımcılar, otelin dekorasyonu için, her noktada yaratıcılığın fark edildiği yaşam alanına hayat vermek için metal, kristal, mozaik, cam ile sır ve emaye kaplama kullandı.

Oda fiyatları iki kişilik bir oda için yaklaşık 500 dolardan başlıyor ve 11 bin dolara kadar çıkıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu