KıbrısManşetToplum

Eczacılar Şerife Çağansoy ve Zehra Çağansoy soruşturma kapsamlı 3’er gün tutuklu kalacak

Sahte reçete yolsuzluğu soruşturması kapsamında dün tutuklanan Eczacılar Şerife Çağansoy ve Zehra Çağansoy, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı

Sahte reçete yolsuzluğu soruşturması kapsamında dün tutuklanan Eczacılar Şerife Çağansoy ve Zehra Çağansoy, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Polis mahkemede olguları aktardı. Polis, Çağansoy Eczanesi ile Zehra Eczanesi’nden Sosyal Sigortalar Dairesi’ne Ocak-Ağustos ayları içerisinde toplamda 4 bin 509 reçete gönderildiğini belirtti.

Olayla ilgili şu ana kadar 20 kişiden ifade aldığını kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlıların 3’er gün tutuklu kalmasını talep etti.

Olguları dinleyen yargıç Şerife Çağansoy ve Zehra Çağansoy’un soruşturma kapsamında 3’er gün tutuklu kalmalarına emir verdi.

Zehra Çağansoy’a ait 3 bin 331 adet reçete incelenecek
Tahkikat memuru Burçin Korgan, Gönyeli’de eczanesi olan Zehra Çağansoy’un Ocak – Ağustos 2023 tarihleri arasında Sosyal Sigortalar Dairesi’ne 3 bin 331 adet reçete gönderdiğini ve bunların 71’inin incelendiğini anlattı. İncelenen 71 reçeteden 49’unda sahteleme tespit edildiğini belirten Korgan, Zehra Çağansoy ile ilgili şu ana kadar 8 kişiden ifade alındığını söyledi.

Korgan, Zehra Çağanoy’un ifadesinde “Hastalar reçete verir, ben ona göre işlem yaparım” dediğini de kaydetti.

Şerife Çağansoy’a ait bin 178 adet reçete incelenecek
Burçin Korgan, Taşkınköy’de eczanesi olan Şerife Çağansoy’un ise Ocak – Ağustos 2023 tarihleri arasında Sosyal Sigortalar Dairesi’ne bin 178 adet reçete gönderdiğini, bunların 63’ünün incelendiğini ve 47’sinde sahteleme tespit edildiğini aktardı.

Şerife Çağansoy ile ilgili de şu ana kadar 12 kişiden ifade alındığını anlatan Korgan, Şerife Çağansoy’un ifadesinde “Ben askeri reçete yaparım. Sosyal Sigorta reçetelerini annem Zehra Çağansoy yapar” dediğini söyledi.

Zanlı sayısı 45’e yükseldi
Öte yandan, sahte reçete soruşturması kapsamında 13 Eylül’den bugüne 15’i doktor, 21’i eczacı, 3’ü eczane çalışanı ve 6’sı sivil olmak üzere tutuklanan kişi sayısı 45’e yükseldi.

Zanlıların birçoğu davaları görüşülünceye kadar teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu