KıbrısManşet

“Eğitim sistemimizi kasıtlı olarak çökertmeye çalıştıkları apaçık bir gerçektir”

Sol Gençlik Sekreteri Fikri Marasalı, Namık Kemal Lisesi okul binasının riskli olduğu gerekçesiyle eğitime çadırda devam edilmesi kararına tepki gösterirken, “Onların zehirli ideolojilerine karşı; özgürlükçü, adil, bilimsel ve demokratik eğitim sistemi için mücadelemiz sürecek” ifadelerini kullandı

Sol Gençlik Sekreteri Fikri Marasalı, Namık Kemal Lisesi okul binasının riskli olduğu gerekçesiyle eğitime çadırda devam edilmesi kararına tepki gösterirken, “Onların zehirli ideolojilerine karşı; özgürlükçü, adil, bilimsel ve demokratik eğitim sistemi için mücadelemiz sürecek” ifadelerini kullandı.
Açıklamanın tamamı şu şekilde:
 Faşistlerin, atanmış siyasi kuklalar aracılığıyla, eğitim sistemimizi kasıtlı olarak çökertmeye çalıştığı apaçık bir gerçektir. Demokrasiyi, özgürlüğü ve insan haklarını çiğneyen bu zihniyet, eğitim sistemimizin özgürlükçü, bilimsel ve demokratik olmasını engellemeye çalışarak genç nesillerimizi, geleceğimizi zehirlemeye, vasatlaştırmaya çalışmaktadır.
Atanmış siyasiler, liyakat ve ehliyeti hiçe sayarak kendi yandaşlarını eğitim sisteminin en kritik noktalarına yerleştirerek, eğitim sistemimizin kalitesini çökertmektedirler. Bu sefil insanlar, ülkemizin geleceğini düşünmek yerine, kendi çıkarlarına ve iktidarlarını korumaya odaklanmaktadırlar.
Ancak bizler, bu faşist ve atanmış siyasi zihniyetlere karşı mücadele ederek, eğitim sistemimizi kurtarabiliriz. Eğitim sistemimize gereken önemi vermeli, gerekli yatırımları yaparak öğrencilerimizin en iyi koşullarda kamusal eğitim haklarını sağlamalıyız. Bu yolda, her türlü zorluğa göğüs gereceğimizi, eğitim sistemimizin çökertilmesine asla izin vermeyeceğimizi açıkça ifade etmek istiyoruz.
Eğitim sistemi, bir ülkenin geleceği için en önemli unsurlardan biridir. Bu nedenle, faşistlere ve atanmış siyasi kuklalara karşı verdiğimiz mücadele, sadece eğitim sistemimizin değil, tüm ülkemizin geleceği için hayati bir öneme sahiptir. Onların zehirli ideolojilerine karşı durarak, özgürlükçü, adil, bilimsel ve demokratik bir eğitim sistemi için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu