KıbrısManşet

“Eğreti hükümetten bu konuda da herhangi bir açıklama duymadık”

21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısı ile HP Milletvekili Ayşegül Baybars sosyal medyasından paylaşım yaptı.

21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısı ile sosyal medyasından paylaşım yapan HP Milletvekili Ayşegül Baybars, “Turizm sektörünün pandemi nedeniyle sıkıntıya girmesi, sadece sektörü değil desteklediği yaklaşık 60 farklı iş alanını da vurmuş durumda” ifadelerine yer verdi.

“Turizm Bakanının bu günü, süslü sözlerle kutlamak yerine, rehberlerimizin böylesi bir süreci en az zararla atlatmaları için Bakanlığın ne tür çalışmalar yaptığını açıklaması çok daha anlamlı olurdu” sözlerini paylaşımına ekleyen Baybars, Turizm Bakanı’nı da eleştirdi.

İşte sosyal medya paylaşımının tamamı ise şöyle:

“Turizm sektörünün pandemi nedeniyle sıkıntıya girmesi, sadece sektörü değil desteklediği yaklaşık 60 farklı iş alanını da vurmuş durumda. Bunlardan bir tanesi de hiç şüphesiz profesyonel olarak rehberlik hizmeti veren kişiler.
Turizmde çok önemli olan, kişilerin bir yerden bir yere seyahat etmesi, kültürel aktiviteler yapması için şu anda ortam çok müsait değil, ülkemize turlar gelmiyor, dolayısıyla rehberlik hizmeti verenler maalesef işlerini yapamıyorlar.
Bugün 21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü.
Turizm Bakanının bu günü, süslü sözlerle kutlamak yerine, rehberlerimizin böylesi bir süreci en az zararla atlatmaları için Bakanlığın ne tür çalışmalar yaptığını açıklaması çok daha anlamlı olurdu.
Eğreti hükümetten diğer tüm konularda olduğu gibi bu konuda da herhangi bir açıklama duymadık. Böylesi bir dönemde işsizlik ödemesi yapılabilmesi veya düşük faizli destek kredisi, vergi, sigorta prim borçlarının ödenmesi gibi farklı tedbirlerle rehberlerimiz de desteklenmeli, sorunlarına çareler bulunmalıdır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu