GenelKıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

“Ekonomik reformlar önceliğimiz olacak”

Ulusal Birlik Partisi Mağusa Milletvekili adayı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay, seçimden sonra kurulacak hükümetin önceliğinin ekonomik reformlar olacağını vurguladı

Ulusal Birlik Partisi Mağusa Milletvekili adayı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay, seçimden sonra kurulacak hükümetin önceliğinin ekonomik reformlar olacağını vurguladı

“PROJE VE REFORMLARA İHTİYACIMIZ VAR”… Seçimlerin ardından ekonomik kalkınma için toplumun tüm kesimlerinin bir araya gelip kafa yorması gerektiğinin altını çizen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay, “Ülkede ekonomik kriz var. Bu, ancak projeler ve reformlar ile aşılabilir. Bu konuda toplumsal konsensusa ihtiyacımız var. Biz Ulusal Birlik Partisi (UBP) olarak buna hazırız” dedi. Resmiye Eroğlu Canaltay, ülkede taleplerin çok olduğunu ancak karşılığında yapılacak fedakârlıkların konuşulmadığını, ekonomik dar boğazdan kurtulmak için karşılığında ne vereceğimizin tartışılmasının zamanı geldiğini belirterek “hükümet olarak önceliğimiz ekonomidir. 23 Ocak seçimlerinden sonra tamamen ekonomik reformlara öncelik vererek kalkınma için birçok proje üretmeyi düşünüyoruz” dedi.

“HEDEF TOPLU TAŞIMACILIK”… “Toplu taşıma konusunda zamanımız yetmedi. Bürokratlarımız Türkiye’ye giderek oradaki modelin buraya nasıl uyarlanabileceği konusunda çalışma yaptı. Hatta geçen hafta Türkiye’den bir heyet ile toplantı yaptık. Çalışmalar başladı. Toplu Taşıma Master Planı’nın altyapısı hazırlanıyor. 23 Ocak’tan sonra bu konuda da adım atacağız” diyen Resmiye Canaltay, yük limanı olarak işletilen Gazimağusa Limanı’nın Kalecik’e taşınması, Serbest Limanın Mesarya’ya aktarılmasıyla birlikte Gazimağusa Limanı’nın turizm limanı olarak kullanılması yönünde bir düşünce olduğunu ancak bu konunun hükümet kararına tabi olması nedeniyle 23 Ocak’tan sonra hangi modelin uygulanacağının ortaya çıkacağını söyledi.

“HALK UBP’YE GÜVENİYOR”… 23 Ocak seçimlerine giden sürecin ekonomik sıkıntılar ve pandeminin gölgesinde geçtiğini belirterek tüm bunlara rağmen UBP’ye duyulan güven nedeniyle halkın mühür ile desteğini vereceğini kaydeden Canaltay, “UBP olarak bugüne kadar yaptıklarımız ortada. Hatalarımızdan da ders çıkararak iktidar olmak için yollardayız. Halkımızın da bize olan inançları nedeniyle mühürleriyle bize destek olacaktır. En büyük partiyiz. Anketler de bunu gösteriyor. Ekonomik yatırımların önünü açan, halk ile içi içe olan tek partiyiz. İnanıyorum ki halkımız yine bize güvenip destek verecek. 23 Ocak’tan sonra da çok çalışmaya devam ederek toplumun önünü açmamız gerektiğinin bilincindeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu