EkonomiKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Ekonomik ve sağlıkla ilgili kararlar, muhalefetle paylaşıldı

Parti yetkilileri toplantıda görüş alış verişinde bulunma fırsatı olduğunu belirtti ancak bugün 14:00’te açıklanacak kararların muhalefetle bugün paylaşılmasını da ‘geç bulduklarını ifade etti

Başbakan Ersan Saner’in siyasi partileri bilgilendirme toplantısı sona erdi. Başbakan Ersan Saner, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, HP Genel Başkanı Kudret Özersay ve TDP Genel Sekreteri Halil Hızal toplantının ardından basına açıklamada bulundu.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümetin yaptığı çalışmalarla ilgili muhalefete bilgi verildiğini söyledi. Aktarılan verilerle ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu anlatan Erhürman konunun yetkili organlarda değerlendirileceğini ifade etti. Karar alma noktasında etkin olmasa bile karar alınmadan önce konuların tartışılması ve görüş alışverişinde bulunulması için sürecin En başından beridir kriz masasını savunduklarını dile getirdi.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, hükümet tarafından kendilerine verilen bilgiler doğrultusunda görüşlerin paylaşıldığını ve önerilerde bulunduğunu kaydetti. Önümüzdeki günlerde de bu ve benzeri toplantıların devamı durumunda görüş ve tecrübelerini de paylaşmaya devam edeceklerini kaydetti.

TDP Genel Sekreteri Halil Hızal, sağlık ve ekonomi konularında alınan kararlarla ilgili bilgilendirildiklerini belirterek, bu kararları parti genel merkezinde değerlendirip detaylı açıklama yapacaklarını ifade etti.

Başbakan Saner ise sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi nedeniyle meclisin çalışmadığından dolayı muhalefete bilgi aktarmak için toplandıklarını söyledi. Saner, sürecin en başından beri yaşanan gelişmeleri aktardıklarını belirterek, bugün saat 14:00’da açıklanacak ekonomik paketle ilgili muhalefete bilgi verdiğini kaydederek, “Basından öğreneceklerine bizden öğrenmelerinin daha faydalı olduğu inancındayım” dedi. Saner, “Halkımızın, maske-mesafe ve hijyen kurallarına uymaları ve temaslıların da gizlenmemesi konusunda halkımıza çağrı yapmak istiyorum” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu