GenelKıbrısManşet

El-Sen: Hükümeti yarın son kez uyaracağız

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), hükümete son uyarının yarın yapılacağını duyurdu.

Sendika yaptığı açıklamada, “Geleceğimizi satarsanız bu halk gerçek suçlunun siz olduğunu tüm detayları ile öğrenecektir. Geleceğimiz satılık değil!” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın açıklamasının tamamı şöyle:

Hükümetin peşkeş girişimine tepkimizin 7. günü sendikamızın son uyarısı, 6 Nisan Perşembe günü olacaktır. Geleceğimizi satarsanız bu halk gerçek suçlunun siz olduğunu tüm detayları ile öğrenecektir.

Geleceğimiz satılık değil!

Halkımızın, hükümetin bu girişimini durdurmamıza verdiği destek bizim için çok kıymetlidir. Bu gelecek hepimizin.

Hükümetin Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile Aksa adlı şirkete yeni imtiyaz verme kararlılığı, halk tarafından ciddi bir biçimde eleştiriye maruz kalmakta. Tasarının etkileri aynı günden başlayıp uzun bir süre bu halkın mağduriyetine sebep olacak niteliktedir. Sendika üyelerimiz bu tasarıdaki değişikliklerden sonra herhangi bir ariza durumunda müdahale etmeyecektir. Ancak hükümet haklı bu tasarıdan oluşacakların bilincinde olması ve masaya yanaşmayıp asılsız suçlama ve tehditlerle sendikamızı hedef alması bizi haklı davamızdan alıkoyamayacaktır. Bu değişiklik yasalaşırsa, herhangi bir arıza durumunda ekiplerimiz sadece can ve mal güvenliğini korumak için arızayı emniyete alıp tamiri için hükûmet geri adım atana kadar müdahale etmeyecektir. Bu da çok ciddi kesintiler, karanlıklar demektir. Mevcut hükümet, tüm karanlıkların sorumlusudur. Eğer günlerdir süren görüşme talebimizi dinlemeyecek ve görüşmeden kaçmaya devam edeceklerse, 6 Nisan Perşembe gününden sonra, 8’inci günümüzde aktif olarak yürüttüğümüz arıza tamiratlarını süresiz olarak durduracağız. Sendikamızın tek derdi, halkımızı sömürmeye dayalı bu tasarıya imtiyaz vermemektir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu