Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
piyangolar
GenelKıbrısManşet

Sahte çekle araç ve para üstü aldığı iddia edildi

Sahtekarlık suçlarından daha önce tutuklanan, askıda davası bulunan ve sabıkası da olan E. Y. bir kez daha tutuklandı. Zanlı E. Y. ile onun gizlenmesine yardım ettiği belirtilen C. A. dün mahkemeye çıkarıldı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Sahtekarlık suçlarından daha önce tutuklanan, askıda davası bulunan ve sabıkası da olan E. Y. bir kez daha tutuklandı. Zanlı E. Y. ile onun gizlenmesine yardım ettiği belirtilen C. A. dün mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren Polis memuru İpek Üzüm olayla ilgili bulguları aktardı. Üzüm, E. Y.’nin Lefkoşa’da meydana gelen “Çek Sahteleme, Tedavüle Sürme ve Sahtekarlıkla Para Temini” suçlarına methaldar olduğunu söyledi. Polis memuru Üzüm, 2026 yılı Mayıs ayı içerisinde Lefkoşa’da sakin E. Y.’nin yine Lefkoşa’da sakin U.K.’den satın alacağı 315 bin TL değerindeki Hyundai i 10 marka arabaya karşılık olarak bir bankaya ait 480.000 TL meblağlı ve kendisine yazılı olmayan çekin arkasını sahteleyerek U.K.’ye ciro ettiğini söyledi. Polis, zanlının U.K.’den hem arabayı hem de para üstü olarak 2 bin 500 sterlin yani 165 bin TL olarak, sahtekarlıkla toplam 480.000 TL’yi temin ettiğini kaydetti. Polis, zanlının 27.10.2026 tarihinde Lefkoşa’da tespit edilerek derdest emri gereği tutuklandığını söyledi. Zanlının aleyhine Gazimağusa’da Resmi Evrak Sahteleme, Girne’de Sahtekarlıkla Para Temini, Gönyeli’de Sahtekarlıkla Para Temini ve Lefkoşa’da 2 farklı Mahkeme Emrine Riayetsizlik meselesinden tutuklama emri olduğunu kaydeden polis, alınması gereken ifadeler incelenmesi gereken evraklar olduğunu belirtti. Zanlının serbest kalması halinde tahkikatlara olumsuz yönde etki etme olasılığı olduğunu, yine diğer müdürlüklerdeki soruşturmaların başlanabilmesi adına zanlının ilk etapta 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis memuru Üzüm, C. A.’nın da Lefkoşa’da meydana gelen “Suçu Örten” suçuna methalder olduğunu belirtti. Polis, zanlının Lefkoşa’da meydana gelen “Çek Sahteleme ve Tedavüle Sürme” meselesi ile ilgili olarak E. Y.’nin aranmakta olduğunu bildiği halde kendisine araç ve saklanacak sağlayarak tutuklanmasını önleyip ve cezadan kurtulmasına yardım ettiğini belirtti. Polis, zanlının 27.10.2026 tarihinde Lefkoşa’da tespit edilerek derdest emri gereği tutuklandığını belirterek, C. A.’nın da 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gizem Erciyas, zanlıların 2 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

(Kamalı Haber)

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu