GenelKıbrısManşet

El-Sen’den Başbakan Üstel’e yanıt!

Başbakan Ünal Üstel’in Teknecik Elektrik Santrali’ndeki yakıt stokunun bitmek üzere olduğuna dair açıklamaların dedikodudan ibaret olduğu söylemlerine Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikasından ispatlı yanıt geldi. El-Sen, Teknecik Elektrik Santrali’ne yakıt taşıyan gemilerin gelmekte gecikeceğini ifade ederek bunun en büyük ispatının da AKSA’dan kara tankerleriyle yakıt taşınması olduğunu vurguladı. Sendika Başbakan Üstel’e “madem Teknecik’te yakıt bitmiyor neden AKSA’dan yakıt aldınız ? Bu da mı dedikodu Sayın Başbakan ?” sorularını yöneltti

El-Sen’den yapılan açıklama şu şekilde;

Sendikamızın 12.12.2022 tarihinde Teknecik’te yeni bir yakıt krizinin kapıda olduğu yönündeki açıklamasını “DEDİKODU” olarak nitelendiren Sayın Başbakan Ünal Üstel, kendisinin de aslında dedikodu olmadığını çok iyi bildiği bu krizden kaçınmak için dün (13.12.2022) geceden itibaren , kötü gün fırsatçısı AKSA’nın Kalecik’teki tesislerinden Teknecik Santrali’ne tankerlerle fuel oil taşıtmıştır.

Öngörülen ikinci 12 bin tonluk yakıt sevkiyatının zamanında gerçekleştirilememesi nedeniyle, bir kez daha AKSA’dan zararına yakıt alımına gidilmiştir.

16.11.2022 tarihinde yine geç anlaşma yapılması nedeniyle zamanında gerçekleşmeyen sevkiyatın yarattığı açığın kapatılması için, tanker başına 5000 TL taşımacılık ücreti verilerek belirli aralıklarla toplam 22 adet tanker AKSA’dan Teknecik’e yakıt transferi yapmıştır.

Sayın Başbakan’ın “DEDİKODU” açıklamasına cevabımızı, fotoğraflarla İSPATLI biçimde veriyoruz.
Buyurun Sayın Üstel, bu da mı DEDİKODU?

El-Sen’in, aslı olmayan açıklamalar yaparak kamuoyunu yanıltmak gibi bir tavrı asla olmamıştır, olmayacaktır. Sendikamızın tüm açıklamaları; doğrular, araştırılarak ulaşılan gerçekler ışığında yapılmaktadır. Bizim dedikodularla işimiz yoktur. El-Sen’in bundan önce olduğu gibi bundan sonra da halkı en doğru şekilde bilgilendirmeye devam edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu