GenelKıbrısManşet

Elini kolunu sallayarak uçtu

Birileri bu ülkeye deniz yoluyla kaçak olarak girebiliyor, birileri bu ülkede uzun namlulu silahlarla suikast düzenleyebiliyor ve daha sonra Ercan Havalimanı üzerinden gayet rahat bir şekilde ülkeden çekip gidebiliyor

Birileri bu ülkeye deniz yoluyla kaçak olarak girebiliyor, birileri bu ülkede uzun namlulu silahlarla suikast düzenleyebiliyor ve daha sonra Ercan Havalimanı üzerinden gayet rahat bir şekilde ülkeden çekip gidebiliyor

TETİKÇİLER KAÇAK GELDİ, ÇETE LİDERİ YASAL GİTTİ… İş insanı Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın uğradıkları silahlı saldırıda öldürülmelerinin ardından başlatılan soruşturma derinleştikçe, ortaya çıkan bazı skandal gerçekler ülkedeki güvenlik önlemlerinin yetersizliğinin sorgulanmasına neden oldu. Halil Falyalı’ya suikast düzenleyen tetikçilerin Alanya’dan yola çıkarak tekneyle geldikleri ülkemize kaçak şekilde giriş yaptıklarının tespit edilmesinin ardından bu kez de meseleyle ilgili Türkiye’de tutuklanan söylemez Çetesi lideri Mustafa Söylemez’in cinayetin ardından elini ve kolunu sallayarak Ercan Havalimanı üzerinden aynı gün ilerleyen saatlerde ülkeden ayrıldığı tespit edildi. Olayda kullanılan uzun namlulu silahların ise ülkeye nereden ve nasıl getirildiği ise halen belirsizliğini koruyor. Bu arada tetikçilerin saklandığı evde küvetin altında ele geçirilen tabancanın Ankara’da, 2014 yılında eski MHP’li Ali Maytalman’ın yaralanması olayında kullanıldığı da belirlendi.

SUİKASTİN KİLİT İSMİ SÖYLEMEZ… Halil Falyalı’ya ‘son kurşunu’ sıktığı iddia edilen zanlı Mustafa Söylemez’in olay yerinden kaçarken araç değiştirdiği tespit edilirken, Söylemez’in GPS’li (uydu izleme sistemi) bir kiralık araca binerek Ercan Havaalanı’na gittiği ortaya çıktı. Kiralık aracın o geceye ait GPS incelemesinde, Doğanköy’de aracın duraksadığının belirlenmesi üzerine, aracın durduğu yerde yapılan aramada Mustafa Söylemez’e ait mont ve ayakkabılar tespit edilirken, bu emareler DNA analizi için bir ekiple Ankara’ya gönderildi. Halil Falyalı suikastının kilit ismi konumundaki Mustafa Söylemez’e ait iddialar bununla da sınırlı değil. Mustafa Söylemez ile Halil Falyalı arasında olay günü ve öncesinde telefon görüşmeleri olduğu iddia edilirken, Söylemez’in Halil Falyalı’ya ait otele giriş yaparken görüntüleri olduğu da iddialar arasında.

CAHİT FALYALI… OĞLUMLA İLGİLİ SONSUZ YALANLAR ORTAYA ATILIYOR… Oğlunun öldürülmesinden sonra gözyaşı dinmeyen ve derin bir sessizlik içinde olan baba Cahit Falyalı, suskunluğunu bozdu. “Oğlumla ilgili sonsuz yalanlar ortaya atılıyor. Oğlumun uyuşturucu baronu olduğu bile yazılıyor, söyleniyor. Ne uyuşturucusu. Oğlum, bırakın uyuşturucu ticaretini, bunu yapanların en büyük düşmanıydı” diyen Falyalı, “Bu pisliklerle mücadele ediyordu. Bu pisliklerin ortadan kaldırılması için çaba gösteriyordu. Ancak yolunu kestiler” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu