ManşetSpor

Elis Sakallı: Bu madalyalar annem için

Vücut geliştirmede ülkemizin başarılı kadın sporcularından Elis Sakallı, Portekiz’de katıldığı yarışmada birçok ilke imza atarak müthiş başarılara imza attı.

ELİS’TEN PORTEKİZ’DE ÇİFTE BİRİNCİLİK: Vücut geliştirmede ülkemizin başarılı kadın sporcularından Elis Sakallı, Portekiz’de katıldığı yarışmada birçok ilke imza atarak müthiş başarılara imza attı. KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’na bağlı milli sporcumuz Elis, NPC Olimpia Amateur Portugal 2022 yarışmasında “Bikini F ve True Beginners” olmak üzere iki ayrı kategoride podyuma çıktı. Bu önemli yarışmada boy gösteren ilk Kıbrıslı Türk sporcu olan Elis, her iki kategoride de zorlu rakiplere karşı mücadele ederken disiplinli çalışmalarının ve emeklerinin karşılığını alarak çifte birincilik yaşadı. Yarışmaya kendi imkanları ve sponsorlarının destekleriyle oldukça zor şartlarda katılan başarılı sporcu, Portekiz’den ülkemize iki altın madalya ile dönmenin gururunu yaşıyor.  

 

HEDEFİM İÇİN CESARET VE FEDAKARLIK GÖSTERDİM: Elis Sakallı çifte birincilik sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Uluslarası en prestijli yarışmalardan biri olan NPC OLİMPİA’da yarışmak ve bir kadın olarak ilki yaşamanın ve yaşatmanın gururu içindeyim. Kendi içimdeki inancımı kendime karşı hiç yitirmedim. İçimdeki o parlayacak olan yıldızı hep hissetim ve yolumdan asla geri dönüp, pes etmeyi düşünmedim. Tüm kapılar kapandığında sadece sabrettim, bekledim. Çünkü ben verdiğim emeği, mücadeleyi, temiz bir ruhla her zaman yaptım. Kendimle gurur duyuyorum, herşeyi göze alıp hedefim için cesaret ve fedakarlık gösterdim. Bana destek olan herkese minnettarım. Hepiniz yoluma ışık oldunuz. Bana öğreti kattınız.”

 

BU MADALYALARIM ANNEM İÇİN: Başarılı sporcu bu yolculukta kendisine destek verenlere teşekkür ederek madalyalarını annesine armağan ettiğini şu şekilde açıkladı: “Beni en güzel şekilde yetiştirdiği ve bir kadın olarak güçlü durmayı bana öğrettiği için bu madalyalarımı anneme armağan ediyorum. Bu yarışmada bana destek çıkan Coinalsat ekibine, Be Wolf Nutrion ve Bilal Güleryüz’e, bana ışık olup yol tutan hocam Rukiye Solak’a, desteğini benden hiçbir zaman esirgemeyen, küçüklükten beni yetiştirip inanan hocam Kadir Marangoz’a, federasyon baskanımız Ali Dahlameroğlu’na, yarışma hazırlığımı en profesyonel donanıma sahip olan Sera Fitness’te yapmama imkan sağlayan Naim Selin Özen’e çok teşekkür ederim.” 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu