GenelKıbrısManşetSpor

Elis Sermaye gururlandırdı

MEKSİKA’DA MÜTHİŞ BAŞARI

Latin dansında ülkemizin yetiştirdiği en başarılı sporculardan olan Elis Sermaye Meksika’da ülkemizi gururlandıran bir başarıya daha imza attı. Elis, Dünya Latin Dansının Olimpiyatları niteliğindeki Euroson Latino Dünya Salsa Şampiyonası’nda KKTC bayrağı altında finalde yarışarak Dünya beşinciliği elde etti. Meksika Cancun’da bulunan Grand Oasis Hotel’de gerçekleşen organizasyonda Elis şovunu, sahnedeki dev ekrana yansıtılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı önünde sundu.

DÜNYA BEŞİNCİSİ OLDU

Salsa Solista Feminino İnfantil 8 – 12 yaş grubunda mücadele eden Elis, farklı ülkelerin şampiyonu ve geçtiğimiz yılki bu yarışmanın şampiyonu olmak üzere toplam 24 rakibine karşı mücadele etti. Oldukça yorucu geçen elemeleri 8. sırada noktalayarak final bileti alan Elis, finalde ise 11 kişi arasında, 2’ci sıradan sahne aldı ve yarışmayı 5. olarak tamamladı. Elis’in finaldeki performansı oldukça beğenilirken ekrandaki dev KKTC bayrağı önünde, yaklaşık 5 bin kişi Elis’i alkışlayıp, Kıbrıs diye tempo tutması müthiş duygular yaşattı.

KOLOMBİYA DAVETİ

Yarından itibaren 4 gün daha Meksika’da Workshop’lar olacak ve dünyanın en iyilerinin eğitim vereceği bu workshop’larda Elis kendisini geliştirmek için eğitimler alacak. Elis ayrıca 5 – 11 Şubat 2023 tarihinde yine çok büyük bir organizasyon olan ve pandemi yüzünden 3 sene ara verilen Kolombiya’da gerçekleşecek World Salsa Championship organizasyonu davet aldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu