KıbrısManşetToplum

KTTB’nin düzenlendiği Kanser Bağış Kampanyası sona erdi 

KTTB'nin Kasım 2019’da kanser erken tanı ve tedavisinde kullanılan cihaz ve malzemelerin sağlanması amacı ile başlattığı kampanya sona erdi

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin (KTTB) kampanya kapsamında mobil operatörler aracılığı ile oluşturulan SMS bağış hatlarına, çok sayıda vatandaşın destek verdiği aktarıldı.

Bankalarda açılan kampanya bağış hesaplarına bireylerden, kurumlardan yatırımlar da yapıldı.

Neriman Atai, kaleme aldığı ve kendi kanser tedavi sürecini anlattığı ‘Hikayem’ adlı kitabının satışından elde ettiği gelirin tümünü kampanyaya bağışladı.

Dr. Gülsen Bozkurt ve Prof. Dr. Erol Baysal, Talasemi Sendromları adlı bilimsel kitaplarının, Mehmet Barışsever, Kıbrıs’ta Sıtma Mücadelesi, Mehmet Aziz ve Arkadaşları adlı kitabının kitap tanıtım etkinliklerinden elde ettikleri gelirleri kampanyaya bağışladı.

KTTB tarafından, 31 Ekim tarihi itibarıyla kampanyada toplam 106.270 TL toplandığı ve toplanan para Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Merkezinde kanser tanı ve tedavisinde ihtiyaç duyulan tıbbi cihazların temini için kullanılacağı açıklandı.

EKSİK BİRÇOK CİHAZ TAMAMLANIYOR

Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Merkezi’nde tedavi görmekte olan kanser hastalarının tanı ve tedavisi için gerekli fiberoptik bronkoskopi biyopsi forsepsi, cerrahi aspiratör, hasta başı monitör, elektrokardiyografi cihazı, perfüzör, acil trollisi, pulse oksimetre cihazı, tansiyon aleti gibi ihtiyaçların siparişleri verilmiş olup önümüzdeki günlerde teslim edilmesi bekleniyor.

KTTB, Ekim ayı meme kanseri farkındalık ayı olup kampanyanın bu ayda sonlandırılması anlamlı  olduğunu aktararak kampanyaya öncülük eden Sayın Neriman Atai, katkıda bulunan Dr. Gülsen Bozkurt, Prof. Dr. Erol Baysal, Mehmet Barışsever ve tüm vatandaşlarımıza gösterdikleri duyarlılık ve örnek davranış nedeni ile teşekkür etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu