KıbrısManşetToplum

Elleri ile boğdular

Girne Karakum bölgesinde, tadilat halindeki iş yerinde boğularak öldürülen 40 yaşındaki Rus vatandaşı Mikhail Kamyshanov’un cinayet zanlıları, kısa sürede tutuklanarak yargı önüne çıkarıldı

DEVRİM DEMİR

Girne Karakum bölgesinde, tadilat halindeki iş yerinde boğularak öldürülen 40 yaşındaki Rus vatandaşı Mikhail Kamyshanov’un cinayet zanlıları, kısa sürede tutuklanarak yargı önüne çıkarıldı.

PARA İÇİN Mİ ÖLDÜRÜLDÜ?
Karakum’da Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde, tadilat halindeki bir işyeri içerisinde 27 Kasım tarihinde ölü olarak bulunan Mikhail Kamyshanov’un cinayete kurban gittiği kesinleşti. Polis ekiplerinin yürüttüğü geniş çaplı soruşturma neticesinde, biri kadın, ikisi erkek üç Ukrayna vatandaşı cinayet şüphelisi olarak tutuklandı. Döviz bürosu açma hazırlığında olan Mikhail Kamyshanov’un para için öldürüldüğü ihtimali üzerinde duruluyor. Zanlılar Sergei Mykhailichenko, Andrei Volkovskii ve Katerina Kotenko Adam öldürme’ suçlaması ile dün mahkemeye çıkarıldı. Müfettiş Muavini Şükrü Baz, zanlı Sergei Mykhailichenko’nun Mikhail Kamyshanov’un tadilat aşamasındaki iş yerine personeli olduğunu ve zanlının, Kamyshanov’u elleri ile boğarak öldürdüğünü tespit ettiklerini söyledi.

ÇANTA DOLUSU PARA KAYIP!
Zanlı Sergei Mykhailichenko’nun müteveffa ile yaklaşık 3 ay önce tanıştığını dile getiren Müfettiş Muavini Baz, olay günü Sergei Mykhailichenko’nun iş yerinde olduğunu, daha sonra Andrei Volkovskii’nin olay yerine gittiğini, içeriye girip kapıyı kapattığını ve daha sonra her iki zanlının pencereden atlayıp kaçtıklarını belirtti. Baz, aynı gün saat 17.00 sıralarında ise Mikhail Kamyshanov’un cansız bedeninin, iş yerinin mutfak kısmında yüz üstü yatır şekilde bulunduğunu söyledi. Baz, incelenen ilk görüntülerde müteveffanın iş yerine sırt çantası ile geldiğini ancak yapılan tüm aramalara rağmen çantanın bulunamadığına dikkat çekti. İncelenen detaylı kamera görüntülerinde; Mykhailichenko ve Volkovskii’nin cinayetin işlendiği gün birçok yere gittiklerinin tespit edildiğini, zanlı Mykhailichenko’nun eşi olan zanlı Katerina Kotenko’nun da polise yalan beyan vererek eşini hiç görmediğini söylediğini kaydeden Baz, birçok emare arandığını ve alınması gereken ifadeler olduğunu kaydetti.

“GELME POLİS SENİ ARIYOR”
Zanlı Katerina Kotenko’nun cep telefonunda yapılan incelemede, katil zanlısı eşi ile olaydan sonra birçok kez görüşme ve hem Rusça hem Ukrayna dillerinde mesajlaşmalar tespit edildiğini kaydeden Baz, zanlı Kotenko’nun aranan eşine, “Gelme polis seni arıyor” şeklide mesaj gönderdiğini söyledi. Soruşturmanın çok yeni olduğunu kaydeden Baz, zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Yargıç Murat Soytaç, olayın ciddiyetine vurgu yaparak zanlıların soruşturma amaçlı poliste 3 gün tutuklu kalmalarına karar verdi.

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu