GenelKıbrısManşetSağlık

 “Elma, armut yemeyiniz”

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Uluçam’dan (ZMO) çok ciddi bir iddia geldi

İTHAL SEBZE VE MEYVE ALMAYINIZ

 Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Erkut Uluçam, Hal Yasası’nın tüzükleri olmadığından yasaklı ilaçları içeren ithal sebze ve meyvenin ülkeye girebildiğini söyledi. “Kavga dövüş geçirilen Hal Yasası’nın tüzükleri konusunda hiçbir çalışma olmadığını, bunun tüccarlara fayda sağladığını” vurgulayan Ziraat Mühendisleri Odası Erkut Uluçam, tüketicilere seslenerek, “Tüccarların fahiş fiyatlarını protesto için ithal yaş sebze ve meyveleri market kasasında bırakın” dedi.

TÜKETİCİ ZEHİRLENMEMELİ

 Ülkeye ithal edilen elma, armut gibi ürünlerin KKTC’ye girmesi yasak tarımsal ilaçları (aktif maddesi Spirodiclofen olan), bünyesinde barındırdığına dikkati çeken Uluçam, şöyle devam etti: “Ülkeye girişte analizi yapılan elma, armut gibi ürünlerde bu yasaklı ilaç analiz sonucunda çıksa bile ilaç limit altı olduğunda ülkeye girişine izin verilmektedir. Eğer bu ilaç yasaklı ise yurt dışından ithal edilen sebze ve meyvede de bu ilaç varsa ve limitin altında olsa bile bu ürünler ülkeye girmemeli. Tüketici zehirlenmemeli.”

AYNI TAS AYNI HAMAM

 KTMMOB Ziraat Mühendisleri Odası adına açıklama yapan Erkut Uluçam, yerli üreticinin sebze ve meyvede zararlılarla mücadelede ilaç bulmakla cebelleştiğine işaret ettiği açıklamasında, Hal Yasası’nın tüzükleri yapılmadığı için, yasaklı ilaçları içeren ithal sebze ve meyvelerin tüketicilere sunulmasına devam edildiğini vurguladı. Erkut Uluçam, “Yerli üretiminin neden önemli olduğu da esas burada ortaya çıkmaktadır. Sonuç mu? Aynı tas aynı hamam… Kısacası elma, armudu yemeyin” ifadelerini kullandı.

NARENCİYE ÜLKESİNDE ÜRETİCİ EZİLİYOR

 ZMO Başkanı Erkut Uluçam, değerlendirme ve tespitlerini paylaşırken, narenciye ülkesine “limon” ithal edilmesi iznine de işaret ederek, şunları söyledi: “Üreticinin soğuk hava depolarında limonu olmasına rağmen tüccar üreticinin limonunu almayıp fiyatları fahişçe artırarak yurt dışından ithalat kapısını açmak için aynı oyunu oynuyor… Domateste ve çilekte olduğu gibi. Narenciye ülkesinde üreticiyi ithalatçıya ezdirmeye devam ediliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu