KıbrısManşet

Elmalı: İyi niyetimiz suiistimal edilirse her türlü eylem ve direnişi ortaya koyacağız

KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı, geçtiğimiz yıl yaz tatilinde öğretmenlerin okulda olmaması fırsat bilinerek tek taraflı yapılmak istenen Öğretmenler Yasası‘ndaki değişikliğin bu yıl da aynı yöntemle yapılmaya çalışılacağı konusunda duyumlar aldıklarını belirterek, hükümeti uyardı.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Ozan Elmalı, geçtiğimiz yıl yaz tatilinde öğretmenlerin okulda olmaması fırsat bilinerek tek taraflı yapılmak istenen Öğretmenler Yasası‘ndaki değişikliğin bu yıl da aynı yöntemle yapılmaya çalışılacağı konusunda duyumlar aldıklarını belirterek, hükümeti uyardı.

Sendika adına “Uyarıyoruz! Yine aynı hataya düşmeyiniz” başlıklı bir yazılı açıklama yapan Elmalı, 6 Şubat depreminin açtığı ve hiç iyileşmeyecek derin yaraların etkisinin her geçen gün içlerini daha da acıttığını söyleyerek, depremlerin felaketlere dönüşmesinin; bencilliğin, aç gözlülüğün, denetimsizliğin, bilimden ve eğitimden uzaklaşmanın bir sonucu olduğunu bildiklerini kaydetti.

Elmalı, “Ne yazık ki; ülkemizde de eğitim ve eğitim sistemiyle ilgili bir çok sorun yıllardır çözülmeyi beklemektedir. Mevcut sorunlara uzun yıllardır hiç el atılmamış olması, sorun yokmuşçasına davranılması, sorunların bugüne kadar daha karmaşık bir hale gelmesine yol açmış, eğitim-öğretimin birçok noktada kaos ortamına dönüşmesine göz yumulmuştur” dedi.

Neler yapılmalı?
Elmalı yapılması gerekenleri ise şöyle sıraladı;

-En başta okul binalarının deprem dayanıklılık ileri tetkiklerinin yapılıp sonuçların kamuoyu ile paylaşılarak, yol haritasının oluşturulması,

–Namık Kemal Lisesi, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Güzelyurt Meslek Lisesi ve Lapta Yavuzlar Lisesi’nin 2023-2024 eğitim yılına nasıl başlayacağının netleşmesi,

-Sayıları gittikçe artan ve içinden çıkılmaz hale dönüşen, sonuç alıcı somut adım atılması elzem olan Türkçe-İngilizce bilmeyen öğrenciler konusu,

-Güncellenmesi gereken Sınıf Geçme Sınav Tüzüğü, Disiplin Tüzüğü gibi tüzüklerin revize edilmesi ve çağın ihtiyaçlarına cevap verecek duruma getirilmesi,

-Okul bütçelerinin kullanımı konusunda yaşanan sıkıntıların giderilmesi için Eğitim Bakanlığı‘nın daha fazla zaman kaybetmeden harekete geçmesi, bu konuların çözümü için zamanı doğru kullanması.

Elmalı açıklamasına şöyle devam etti;

“Geçtiğimiz yıl yaz tatilini fırsat bilerek, ‘Okullar kapalı, öğretmen okulda değil’ diyerek Öğretmenler Yasası’nda öğretmen sendikalarıyla hiçbir istişare yapmadan, tek taraflı ve dayatma bir yöntemle değişiklik yapılmaya çalışıldığını unutmadık.

Bu anlayışın aynı şekilde bu yıl yaz tatilini beklediği konusundaki şüpheler, öğretmenlerimizde ve bizlerde kaygı, tedirginlik ve gerginlik yaratmakla birlikte, bu zihniyete karşı hep birlikte yine direneceğimizden kimse şüphe duymamalıdır.

Bu çerçevede geçtiğimiz Ekim ayında yaptığımız grev ve eylem sonrasında Eğitim Bakanlığı sendikamızla yasanın bütünün görüşülmesi konusunda mutabık kalmış ve görüşmeler başlamıştır.

Ancak bilinmelidir ki; iyi niyetimizin suiistimal edildiğini düşündüğümüz anda yaz aylarındaki eylemlerde olduğu gibi en sert tepkiyi verecek her türlü eylem ve direniş ortaya konacaktır.

Eğitim Bakanlığı’nı başta yukarıda belirtilen konular olmak üzere eğitimdeki sorunların çözümü ile ilgili geç kalmadan yol haritasının ortaya konması ve iyi niyetin suiistimale dönüşmemesi için bir an önce harekete geçmeye davet ederiz”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu