EkonomiGenelKıbrısManşet

Emekçinin tenceresinde taş kaynıyor!

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, emeğin en yüce değer olduğunu hatırlatarak, Milli Eğitim Bakanı ve hükümet yetkililerini insan hakkı ihlalinde bulunmakla suçladı

ATEŞ YAKILDI, TENCEREDE TAŞ KAYNATILDI

Kamu İşçileri Sendikası, okullarda hademe olarak görev yapan taşeron işçilerin haksızlığa uğradığı gerekçesiyle, üyeleri ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı önüne yürüdü. Bakanlık önünde ateş yakılarak tencerede taş kaynatılan eylemde konuşan Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, yasaların özel sektör de dâhil tüm emekçiler için olduğunu vurguladı.

“BİZ KÖLE DEĞİLİZ”

ylemde, “Sendikalı olmak suç mu?”; “Biz köle değiliz” ve “Bizim davamız ekmeğimiz” yazılı pankartlar taşınırken, “Biz köle değiliz”; “Hak istiyoruz, adalet istiyoruz”; “Direne direne kazanacağız” ve “Hükümet istifa” sloganları atıldı.

“SORUNU ÇÖZEBİLECEK KABİLİYETTE DEĞİLSİNİZ”

Hademe emekçilerin sendikal haklarının devleti yönetenler tarafından ellerinden alınmaya çalışıldığını savunan Serdaroğlu, hademelerin baskı ve tehditlere de maruz kaldığını söyledi. Yıllarca taşeron şirketler üzerinden dolandırılan hademelerin Sendikaya gelerek iş garantisi istediğini anlatan Serdaroğlu, Eğitim Bakanı’nın dediği gibi sorunun çözülmediğini belirtti. Serdaroğlu, yöneticilere hitaben “Sorunu çözecek kabiliyette değilsiniz. Yüksek miktarda egoya sahipsiniz. Siz o koltukları egolarınız ve inadınızla yönetmeye çalıştığınız için bugün biz bu durumdayız. Ama siz de aslında çok iyi durumda değilsiniz. Milletine sırtını dönen, milletin de onlara sırtını döndüğünü görecek” ifadelerini kullandı.

“TAŞERON SİSTEMİ DEĞİL KÖLELİK SİSTEMİ”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu sorumluluktan kaçmaya çalışmakla itham eden Kamu-İş Başkanı Serdaroğlu, hademelerin şirket çalışanı olmadığını, kurulan taşeron sisteminin “kölelik” olduğunu ve bu sisteme geçit vermeyeceklerini söyledi. Serdaroğlu, hademelerin yerinde herkesin olabileceğini kaydederek, “Bu insanlar memlekette yaşayan herkesin çocukları için mücadele ediyor” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu