KıbrısManşet

Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur’a göre ülkedeki her 1 yasal emlakçıya karşılık 4 yabancı uyruklu kaçak emlakçı var

Emlakçılar Kayıt ve İşlemleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı halkın bilgisine sunulurken, eleştiriler de beraberinde geldi.

Emlakçılar Kayıt ve İşlemleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı halkın bilgisine sunulurken, eleştiriler de beraberinde geldi

 

KAÇAK EMLAKÇILIK SORUNUNA ÇARE OLMAZ

 

Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur’a göre ülkedeki her 1 yasal emlakçıya karşılık 4 yabancı uyruklu kaçak emlakçı var

 

4 ADET VE ÜZERİNDEKİ TAŞINMAZLAR… Emlakçılar Kayıt ve İşlemleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı Resmi Gazete’de yayınlanarak halkın bilgisine getirildi. Yabancıların ilçe Tapu Dairelerine yaptıkları taşınmaz mal sözleşme kayıtlarında yaşanan sorunların giderilmesi amacını taşıyan tasarının yasalaşmasıyla, “devlete yeni ekonomik girdi” sağlanması amaçlanıyor. Bu değişiklik yasasının yürürlüğe girdiği tarihe kadar ilçe Kaza Tapu Amirliklerine dört adet üzeri taşınmaz mal satış sözleşmesi yatıranlar, geçici madde de belirtilen süre içerisinde Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama Yasası’nın 9’uncu maddesi tahtında devir işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

1 YASAL EMLAKÇIYA KARŞILIK 4 YASADIŞI… Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur tasarıyla ilgili değerlendirmesinde yasadaki yapılan tadilatın yeterli olmadığını ileri sürerek, Yasa tadilatının sadece Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama yasasını destekler nitelikte olduğunu bunun da yetersiz kalacağını belirtti. Tadilatla kaçak emlakçıların halkı dolandırmasının önüne geçilemediğini ve yabancı uyrukluların ülkeye gelip kaçak emlakçılık yapmalarına önlem alınmadığını belirten Sungur, ülkede her “bir” kayıtlı yasal emlakçıya karşılık “kaçak 4 emlakçı” olduğunu savundu. Sungur, “eskiden sadece Ruslar vardı, şimdi İranlılar ve Afrikalılar da kaçak emlakçılık yapıyor” dedi.

EV KİRALARI DENETLENEMİYOR… Öte yandan Hasan Sungur başka bir açıklamasında, ev kira fiyatlarının belirlenmesinin Emlakçılar Birliği kapsamı dışında olduğunu hatırlatarak, kiraların denetlenmesinin ancak, yeni bir yasayla mümkün olabileceğini kaydetti. Başkan Sungur ayrıca “Ev kiralarının artmasının sebebinin ise ülkede kaçak yaşayanlar olduğunu” savundu. Ülkedeki vatandaşların, ev kiralarının yükselmesi nedeniyle ev bulmakta zorlandığını da vurgulayan Sungur, “Üniversitelerin açılacak olması dolayısıyla kira fiyatlarının yükseldiğine” işaret etti. Ev kiralarının toplum sorunlarından sadece bir tanesi olduğunu kaydeden Sungur, hayat pahalılığına işaret etti; ev sahiplerinin geçinebilmesi için ev kiralarını yükselttiğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu