GenelKıbrısManşetSpor

Emre, “Tohm”da

Rekortmen milli yüzücülerimizden Emre Ersoy kariyerinde yeni bir yolculuğa yelken açtı. Henüz 17 yaşındaki genç sporcu, yüzme branşında daha iyi bir gelecek ve tarihi başarılara ulaşmak adına yaklaşık 1 ay önce TOHM’a (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri) başvuru yaptı.

KARİYERİNDE YENİ BİR YOLCULUK

Rekortmen milli yüzücülerimizden Emre Ersoy kariyerinde yeni bir yolculuğa yelken açtı. Henüz 17 yaşındaki genç sporcu, yüzme branşında daha iyi bir gelecek ve tarihi başarılara ulaşmak adına yaklaşık 1 ay önce TOHM’a (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri) başvuru yaptı. Uygunluk kriterlerini karşılayan Emre’nin başvurusu kabul görünce genç sporcu hayallerinin peşinden koşmak için Türkiye’nin yolunu tuttu.

SAYISIZ REKORU VAR

2004 doğumlu olan Emre Ersoy, 5 yaşında başladığı yüzme sporunda 12 yıldır başarıdan başarıya koşan bir isim. Gerek okul sporlarında, gerekse de lisanslı olarak bu süreçte sayısız rekora imza atarken bu alandaki başarısını ada dışına da taşıyarak Türkiye’de de önemli dereceler elde etti.

EĞİTİM VE KARİYERİ İÇİN BURSA’DA

Lise 12. Sınıf öğrencisi olan Emre’nin TOHM kriterlerini karşılayarak yapmış olduğu başvurunun kabul görmesiyle genç sporcu Bursa’daki TOHM merkezine yerleşti. Burada profesyonel şekilde kendisini geliştirecek olan Emre aynı zamanda eğitim hayatına da burada devam edecek ve lise son sınıfı Bursa’da tamamlayacak.

BİZ YAPAMAYIZ, TOHM BÜYÜK FIRSAT

Ülkemizde spor alanında yaşanan her türlü sorunla birlikte, tesis eksiklikleri, profesyonel yetersizlikler, sporculara başarıları karşısında gereken değer verilmemesi, sahip çıkılmaması, desteklenmemesi, ülke sporunun doğru düzgün yönetilememesi karşısında TOHM, genç sporcularımıza adeta hayallerinin peşinden koşma fırsatı sunuyor.

HEDEF ÖNCE MİLLİ OLMAK, SONRA OLİMPİYAT

Emre konuyla ilgili GIYNIK Spor’a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Şu an ki hedefim buradaki gelişimimle birlikte Türkiye Milli Takımı’na girip Avrupa’da yüzebilmek. Daha sonra ise kendimi çok daha iyi geliştirerek en büyük hayalim olan Olimpiyatlarda kulaç atabilmek. Bugüne kadar üzerimde emeği olan antrenörlerime ve buraya gelmemin gerçekleşmesinde en büyük pay sahibi olan aileme çok teşekkür ediyorum.”

TÜRKİYE OLİMPİYAT HAZIRLIK MERKEZLERİ (TOHM)

TOHM, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmek için 2013 yılında başlattığı spor alanında devrim niteliğinde bir proje. Olimpiyatlara katılacak ve katılması muhtemel yetenekli sporcuların belirli kriterlere bağlı olarak seçilmesi, yetiştirilmesi, performanslarının geliştirilmesi, eğitimlerinde ve sosyal gelişimlerinde müşterek ve standart bir uygulamanın sağlanması için kurulan bir proje. Proje kapsamında Türkiye’de şu anda 21 ilde TOHM faaliyet veriyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu