KıbrısManşetSiyaset

“Emrullah’ın paralı askerleri”

CTP Milletvekili Salahi Şahiner, Ercan Havalimanı işletmecisi Emrullah Turanlı’nın şirketine 60 milyon Euro vergi affı kararı alan hükümete ateş püskürdü:

CTP Milletvekili Salahi Şahiner, Ercan Havalimanı işletmecisi Emrullah Turanlı’nın şirketine 60 milyon Euro vergi affı kararı alan hükümete ateş püskürdü:


“HALKIN HAKKINI TURANLI’NIN KASASINA KOYACAKLAR”
“UBP-DP-YDP iktidarı her geçen gün haysiyetin ranta satıldığı, yolsuzluğun ve kıyağın daha çok değere bindiği, ahlakın çöpe atıldığı, usulsüzlüğün usul olduğu liyakatsiz bir düzen yaratmaktadır” sözleriyle tepkisini dile getiren Salahi Şahiner, “Bu gasp düzeninde; emekçiye, esnafa, turizmciye, üreticiye hiç bir kolaylık tanınmazken, güle oynaya, sessiz sedasız, gizleyebileceklerini zannederek; halkının hakkını Emrullah Turanlı’nın şirketi olan T&T’nin kasasına koymak için bakanlar kurulu kararı aldılar” diyerek Turanlı’ya yapılan hükümet kıyağını ortaya çıkardı.

“VATANDAŞIN DURUMU ORTADA”
Şahiner, “Vatandaş borçlarını ödeyemezken, esnaf borçları yüzünden kepenk indirirken, asgari ücretli açlık sınırında yaşam mücadelesi verirken, üretici ürettikçe batıyorken, öğrencilere çadırda eğitim reva görülürken, ortaçağ karanlığındaki bozuk yollarda gençlerimizi yitirirken, hastaların yaşam hakkı ilaç yok diye elinden alınırken UBP –DP-YDP hükümetinin tek icraatı Emrullah Turanlı’nın şirketinin kasasına halkından çaldığını koymak” dedi.

“HER ZAMANKİ GİBİ HUKUKU YOK SAYIYORLAR”
“2012 yılında imzalanan Ercan Özelleştirme İhalesi’nin İdari ve Teknik Şartnamesi, hukuken daha sonra imzalanacak olan ek sözleşmelere zemin teşkil etmek zorundadır. Daha sonra imzalanan ek sözleşmelerin bu şartnameye uygun olması gerekmektedir. İdari ve Teknik Şartname ’de mücbir sebep ile ilgili kıstasların açık ve net bir şekilde yazıyor olmasına ve yapılacak olan havalimanının uluslararası havacılık standartlarına uygun olması yükümlülüğüne rağmen, UBP-DP-YDP Hükümeti bu yasal yükümlülüklerini görmezden gelerek 60 milyon Euro’yu T&T şirketinin kasasına koyacaktır” diyen Şahiner, “Hükümet yine yandaşlarına rant aktarmanın en etkin ve kestirme yolunu aramanın ve bulmanın peşindedir. Bunun için de yine her zamanki gibi hukuku yok saymaktadır” şeklinde konuştu.

AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ
“Yalanı ve hırsızlığı sıradanlaştıran, yolsuzluk ve rüşveti normalleştiren bu sözde hükümetin artık hiçbir haysiyeti ve itibarı kalmamıştır. Bakanlık yapanlar da makam sevdası ile oturdukları koltuklarda daha uzun süre kalabilmek amacıyla bu yandaş kayırmacılığında üç maymunu oynamaya halkına ihanet etmeye devam etmekte, utanmamaktadır” diyen Şahiner, “Hükümet koltuğunda oturanlar unutmamalıdır ki çektikleri her kıyak Kıbrıs Türk halkının emeğidir. İhlal ettiğiniz her bir şartname maddesi, yasadışılıktır. Yolsuzlukla elde ettiğiniz her servet, bu halktan çaldıklarınızdır” sözleriyle, hükümeti sert şekilde eleştirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu