GenelKıbrısManşet

“En büyük engeli devlet koydu”

Bedensel engelli 25 yaşındaki Atlıhan’ın annesi Tülay Hatunkız, gördükleri muameleye isyan etti

DEVRİM DEMİR

Bedensel engelli 25 yaşındaki Atlıhan’ın annesi Tülay Hatunkız, gördükleri muameleye isyan etti

YILLARDIR OĞLUNUN HAKKINI ARIYOR

Geceleri hastanede temizlik görevlisi, gündüzleri doğuştan engelli oğlunun bakıcısı olan fedakâr anne Tülay Hatunkız, yıllardır oğlu için mücadele ediyor. 1997 yılında KKTC’de dünyaya gelen ve şu an 25 yaşında olan Atlıhan, engelli olduğu için KKTC yurttaşlığına alınmadı. Oğlunun hakkını aramak için yıllardır çalmadığı kapı bırakmadığını ifade eden anne Tülay Hatunkız, “Artık çok yoruldum en büyük engeli bize devlet koyuyor” dedi. Bakıma muhtaç oğlunu gece eşine teslim ederek hastanede temizlik işçiliği yapan anne, gündüzleri evladına gözü gibi bakıyor. Tek isteğinin oğluna yurttaşlık verilmesi olduğunu kaydeden anne, sadece özel günlerde süslü sözlerle hatırlanmak istemediklerini kaydetti.

GÖRMÜYOR KONUŞAMIYOR

Erken doğum sonrası beyin kanaması geçiren, daha sonra gözlerini de kaybeden 25 yaşındaki Atlıhan, görmüyor ve konuşamıyor. Yatağa bağımlı Atlıhan’ın bez masrafı dudak uçuklatırken, fedakâr aile çocuklarını hiçbir şeyden mahrum etmiyor. 25 yıldır yurttaşlık hakkını alamayan Atlıhan, bu nedenle engelli maaşı da alamıyor. Maddi bir talebi olmadığını ifade eden anne, “Devlet özel gereksinimli bireylerin önünü açsın. Bu çocuk evde hapis, Oğlumun ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmak zorundayım. Çalmadığım kapı kalmadı ama devlet bizi görmüyor” dedi.

“SESİMİ DUYAN YOK”

Tüm aile bireylerinin KKTC vatandaşı olmalarına rağmen, devletin oğlunun vatandaşlığına engel olduğunu söyleyen anne Tülay Hatunkız, “Engelli bir bireyin yükünü almamak için oğluma yasal hakkı olan yurttaşlığı vermiyorlar. Yıllardır kapı kapı hakkımızı arıyorum sesimizi duyan yok mu?” şeklinde isyan etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu