DünyaGenelManşetSağlık

En güvenli ülke

Güney Kore, Pandemi sonrası güvenle vizesiz gidilebilecek ülkelerin başında geliyor

BAŞARILI BİR COVID MÜCADELESİ VERDİ… Coronavirüs salgınına karşı başarılı bir mücadele gösteren Güney Kore; seyahat severler için pandemi sonrası vizesiz gidilebilecekleri “en güvenli ülkelerden” biri konumunda…

20 GÜNDE KONTROL… Güney Kore’nin pandemiyle mücadelede gösterdiği başarıya ve ülkesinde 20 gün içerisinde salgının kontrol altına alındığına dikkat çeken Soyoung Park; bu başarının ardında “hızlı – ücretsiz test uygulaması, kapsamlı izleme teknolojisi ve ciddi vakaların zorunlu izolasyonunu” kapsayan stratejinin yer aldığını açıkladı.

HERKESİ GÜNEY KORE’YE BEKLİYORUZ… Seyahat etmeyi özleyen ve dört gözle bekleyen herkesi Güney Kore’de ağırlamak için sabırsızlandıklarını belirten Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi Direktörü Soyoung Park, “Daha önce olduğu gibi, pandemi sonrası için de Güney Kore’nin tanıtımına yönelik çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Tüm seyahat severleri tarih, doğa, kültür-sanat ve modern hayatın yeniliklerini bir arada sunan Güney Kore’ye bekliyoruz” dedi.

TARİH, DOĞA, KÜLTÜR VE SANAT ÜLKESİ… Soyoung Park; “Daha önce olduğu gibi, pandemi sonrası için de Güney Kore’nin tanıtımına yönelik çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Tüm seyahat severleri tarih, doğa, kültür-sanat ve modern hayatın yeniliklerini bir arada sunan Güney Kore’ye bekliyoruz” dedi.

Coronavirüs salgınına karşı başarılı bir mücadele gösteren Güney Kore; seyahat severler için pandemi sonrası vizesiz gidilebilecekleri “en güvenli ülkelerden” biri konumunda…

SALGINLA MÜCADELEDE ÖNEMLİ BAŞARI GÖSTERDİ

Hatırlanacağı üzere Güney Kore, coronavirus vakalarının ortaya çıktığı ilk ülkelerden biriydi. Koreli yetkililer ilk etapta daha önce böyle bir salgınla karşılaşmadıklarını için ilk olarak bir şok yaşadıklarını fakat sonrasında etkili bir “kriz” ve “risk yönetimi” ile kısa sürede salgını kontrol altına almayı başardıklarını açıkladı.

Deyim yerindeyse; Güney Kore bu süreçte salgının hızlı bir şekilde nasıl kontrol altına alınabileceğinin kitabını yazan ilk ülkelerden biri oldu.

SOYOUNG PARK: 20 GÜN İÇERİSİNDE SALGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi Direktörü Soyoung Park, Güney Kore’nin coronavirus salgınına karşı yürüttüğü başarılı mücadele, çalışmalar ve bu süreç hakkında açıklamalarda bulundu.

Güney Kore’nin pandemiyle mücadelede gösterdiği başarıya ve ülkesinde 20 gün içerisinde salgının kontrol altına alındığına dikkat çeken Soyoung Park; bu başarının ardında “hızlı -ücretsiz test uygulaması, kapsamlı izleme teknolojisi ve ciddi vakaların zorunlu izolasyonunu” kapsayan stratejinin yer aldığını açıkladı.

Güney Kore, bu başarısını sürdürmeye devam ediyor. Uzakdoğu ülkesi, Ekim ayı itibariyle tüm halkının %70’inin aşılanmasını tamamlamayı hedefliyor.

HERKESİ GÜNEY KORE’YE BEKLİYORUZ

“Seyahat etmeyi özleyen ve dört gözle bekleyen herkesi Güney Kore’de ağırlamak için sabırsızlandıklarını” belirten Soyoung Park; “Daha önce olduğu gibi, pandemi sonrası için de Güney Kore’nin tanıtımına yönelik çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.

Tüm seyahat severleri tarih, doğa, kültür-sanat ve modern hayatın yeniliklerini bir arada sunan Güney Kore’ye bekliyoruz” dedi.

PANDEMİ DÖNEMİNDE GÜNEY KORE’YE GİRİŞ KOŞULLARI

Güney Kore’ye gidildiğinde havalimanından itibaren COVID-19 önlemleri başlıyor:

İner inmez karantina formu, varış kartı ve özel beyan formu doldurtuluyor. Telefonunuza Kore hükümetinin “Kendini Karantinaya Alma Güvenlik Koruması” adında uygulamayı indiriyorsunuz. Bu uygulamada günlük değerlerinizi paylaşıyorsunuz. Ayrıca bu uygulama ile karantina yerinizden çıkamıyorsunuz çünkü uygulama anlık olarak konumunuzu gösteriyor.

Havaalanlarından kolayca çıkmak yok! Sizleri bekleyen karantina ekipleri ve özel otobüsler var. Buradan otobüslerle ya da taksilerle 14 günlük karantinanızı geçireceğiniz yerinize bırakılıyorsunuz.
İlk gün hava alanında PCR testini gösterdikten sonra, ertesi gün en yakın sağlık merkezinde gidip test oluyorsunuz.

Bu süreçte Kore devletinin çok büyük bir desteği oluyor. Kaldığınız yere görevliler gelip dezenfektanından maskesine, covid19 bilgilendirme broşürlerinden getiriyor. Ayrıca kargo ile 14 günlük karantina için erzak kolisine de yollanıyor.

Ayrıca karantinayı uygulamazsanız $10.000 cezası var.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu