GenelKıbrısManşetSiyaset

En zor görev Alişan Şan’ın

Maliye Bakanlığı’nda gerçekleştirilen devir teslim töreni ile UBP Lefkoşa Milletvekili Alişan Şan, görevi, UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun’dan devraldı.

Maliye Bakanlığı’nda gerçekleştirilen devir teslim töreni ile UBP Lefkoşa Milletvekili Alişan Şan, görevi, UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun’dan devraldı. Maliye Bakanlığı görevini, sevdiği, geleceği parlak, akıllı ve çalışkan bir kardeşine devretmekten çok büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Sunat Atun, yeni görevinde Alişan Şan’a başarılar diledi

ÖZEL SEKTÖRDEN GELEN BİR İSİM

Başbakan Ünal Üstel, Sunat Atun’un istifası ile boşalan Maliye Bakanlığı görevine Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Alişan Şan’ı atandı. UBP’nin genç ve yeni milletvekillerinden birisi olan Şan’a, hükümet içerisindeki en zor görev verildi. Doğu Akdeniz Üniversitesi Bankacılık ve Finans bölümü mezunu olan Alişan Şan, uzun yıllar özel sektörde üst düzey yöneticilik yaptı. Özel sektörün dinamizmine alışkın olan Alişan Şan’ın kamunun hantal yapısına nasıl uyum sağlayacağı ya da Maliye Bakanlığı’na nasıl bir dinamizm kazandıracağı merak ediliyor.

İŞİ HİÇ DE KOLAY DEĞİL

Kamu maliyesinin içinde bulunduğu zorlu koşullar, devlet bütçesindeki açık, hayat pahalılığı artışı ile ödenmesi gereken kamu ve emekli maaşları ve Devlet İçi Borçlanma Senetleri ile Maliye Bakanlığı’nın sırtına yüklenen iç borç yükü, çiçeği burnunda Maliye Bakanı Alişan Şan’ı bekleyen en önemli sorunlar olarak ön plana çıkıyor. Bakan Şan’ın Kamu Maliyesi’ni disiplin altına almak, ödemeleri aksatmadan yapabilmek ve Kamu Maliyesi’nin gelirlerini artırmak için ciddi bir atılım yapması bekleniyor. Zorlu bir dönem içerisinde zorlu bir görev üstlenen Alişan Şan’ın en önemli dezavantajı ise kamu maliyesi konusunda ve kamunun hantal yapısı karşısında tecrübesiz oluşu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu