GenelKıbrısSiyaset

Ender Denktaş: Ben her şeyin farkındayım ya siz?

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kızı Ender Denktaş Vangöl, sosyal medyada yaptığı açıklamada manipülasyona değindi ve bu eylemin ilk Annan Planı’nda olduğunu ifade etti.  Yaptığı paylaşımda ‘o günkü hedef Denktaş2ı yıpratmaktı’ dedi ve 200 itibariyle ne olduğuna bakın. Bu sefer yüzmeye çabalayan bir gemi dilerim ki batmaz” ifadelerini kullandı.

Ender Dentaş Vangöl’ün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın tamamı şu şekilde;

Bir Pazarımız var yapma Ender demeyin. Çünkü beni rahatsız eden her şey sizi de etmeli. Bedeller ödediğimiz hayat hepimizin hayatı .Bu yüzden isteyen okur istemeyen beni arkadaşlıktan da siler ve kurtulur. Ne yapalım benim de huyum bu Bildiklerimi, söyleyebildiğim kadarıyla söyleyebilirim, ya söyleyemediklerim? Bir de uzun yazıyorsun diyenler var ki şunu deyim Uzun ve derin yaşanmışlıklar kısa cümlelerle anlatılamaz.

Neyse manipülasyon nedir ‘le başlayım ki belki anlaşılırım. Özellikle siyasi Manipülasyon ülkelerin, kişilerin ve hedef kitlelerinin algı, düşünce ve fikirlerini, hissettirmeden birçok teknikle değiştirmeye çalışan bir eylemdir. Bunu yapan kişiler kendi menfaatleri doğrultusunda, kurnaz ve aldatıcı etkiler yaratırken, İnsanları kendi bilgileri dışında, hiç istemedikleri halde etkilenme ve yönlendirme sonucunda ,kendi istekleri doğrultusuna yönlendirmek .Bu , O kişiler için hiç zor değildir .Bu kandırmaca öyle bir hal alır ki ,”Siz bunları yaşamadınız mı ki şimdi karşı çıkarsınız sorusuyla karşı karşıya kalmak, gerçeklerin içindeki O gözden kaçırılma olasılığı yüksek olan ince “Aldatma “tekniğinin içindeki ayrıntı bir diğerinin gözünden kolaylıkla göz ardı edilmiş olmasına yol açar .Siyasi Manipülasyon ülkelere kullanılan en büyük ve en etkili SİLAHTIR . Öyle ki karşınızda sizinle önceden ayni duyguları hisseden biriyle bile çatışma noktasına gelirsiniz. .Bu eylemi İlk “Annan planında” ,şimdi ise bir Dizi üzerinden yaşıyor olmak ,önce bir İnsan olarak, sonra yapılanın ne olduğunu biliyor olmamdan ve elbette ki Büyük bir Devlet adamının her hali ve her düşünüşüyle tanıyan ve bilen bir evlat olarak sizleri uyarmak, benim kişisel yapımdan ileri gelmektedir .Siyasi görüşünüz ne olursa olsun ,bana bir taraf olarak bakmamanızı diler bildiklerimi ve yaşadıklarımı hiç bir şekilde taraf olmadan sadece İnsani değerlerimle söylediğimden de emin olmanızı beklerim.

Manipülasyonun birçok tekniği ve yöntemini anlatmak uzun hikaye. Ve genelde uzun yazılarımın önceden yazmış ve uyarmış olduğum tüm yazdıklarımın okunmadığı da alınmayan önlemlerden belli olduğundan ,her detayı aktarabilmem mümkün değildir.

Manipüle edinilmek istenen ülkeler ve kişiler, bunu uygulayanlar tarafından genellikle dinlenmez ve kesinlikle kaile alınmazlar. Onlar kendi istekleri doğrultusunda eylemlerini bir diğerini yok sayarak ve aceleyle yaşama geçirirler. Tıpkı şimdi hiç bir şekilde sorulmadığı bilgi edinilmediği ve aceleyle yapılmış gibi .Çünkü hedefleri belirlenmiştir. Sizin ne düşündüğünüz onları zerre ilgilendirmez.

Gönüllerde ve geçmiş yaşanmışlıklarımızda her zaman iz bırakan insanlarımızı küçük düşürmek, zayıf göstermek, olduğundan farklı göstererek ve bunu tekrarlayarak beyinlere yerleştirmek, bilmeyen, tanımayan insanlar tarafından düşülecek en büyük yanılgı olmakla beraber, değerlerimizin, önem verdiğimiz her şeyin de yerle bir olmasını amaçlar.

Bunu ilk “Annan Planında şimdi de yine aynı amaçla ama farklı bir yöntemle yapıyor olmaları elbette ki sadece görsel olarak değil düşünebilen İnsanlar için fark edilebilir ancak İnsanları istedikleri ve istemedikleri her ne varsa bunu hilelerle yapmış olmak, geçmişte olduğu gibi bugünde büyük bir hayalkırıklığına sebep olacaktır.

Birileri kanabilir, birileri beni eleştirebilir, hatta farklı gözle bakıp Nasıl böyle düşünebilirsin diyebilir, hatta sana ne diyenler de çıkabilir. Ben yaşadıklarımdan ve ne yapılmak istenirken o duygusuz, vicdansız, bilgisiz, ve çıkarcı kişiliklerin kendi menfaatleri için neler yapabilecekleri ile ilgili yaşayan bir şahidim .Çünkü Toplantı diye gittiği Amerika da apar topar Ameliyata alınmış olan Babamın yanına çocuğum küçük olduğundan gidememiş ve burada Aile fertlerinin de onun yanında olması ile ,O benim için “Tarihin kara sayfası” olarak adlandırdığım bir süreci ,tek başıma da olsa vermiş olduğum mücadele de ne O günlerde ne de bu gün asla söylenen ve yapılanlar karşısında yılmamış biriyim .Bu yüzden herkes kanabilir ama ben kanmam. O günkü hedef, inanılır ve güvenilir olan Denktaş’ı kendi halkı karşısında yıpratmaktı. Bu günse her iki devlet adamımız. Neden? Çünkü Onlar kendi İnsanlarını hiç kandırmadılar, onlar kendi ideallerini halklarıyla birlikte verdikleri mücadele sonucu gerçekleştirdiler. Çünkü Onlara hala inanan ve sonsuza kadar yüreklerinde taşıyacak İnsanlarımız var .Şimdi öylesi kişiler olmasa da Onları her açıdan GÜÇLÜ kişilikleriyle tanınırlar. Şimdi Onları Kıbrıs Türküne karşı yıpratmak değil amaç, amaç bilmeyenlere farklı şekilde yutturmak. Sizlerin Bu Büyük Devlet Adamlarımızı savunuyor olmanız sinirlerimizin tavan yapması kimsenin umurunda değil. Çünkü bunu Bilmeyenlere aciz, çaresiz ve muhtaç olarak düşündürme niyetindeler. Düşüncelerim ve fikirlerimi, özgürce söyleyebilmek sanırım benim en haklı görevimdir, ben her şeyin farkındayım ya siz!!!

Önemli olan fark etmek. Her şey neden şimdi? Neden sorulmadan araştırılmadan? Bu günlerde sürekli kanallarda konu neden Kıbrıs? Son bir yıl içinde Acele ile yapılan her şey de sorgu sual olmadan neden olmayacak şeyler onların istediği gibi sonuçlandı? Neden hiç kabullenmediklerimiz oldu bittiye getirildi? sormadığınız her soru, yapılmış olarak fark ettirmeden oldu ve olacak zaten.

2005 itibariyle neler olduğuna iyi bakın. Doğru İrdeleyin ,sorgulayın ,hangi kararlar alınmış ve memleket memleket olmaktan nasıl çıkmış bakın . O günden ve özellikle son bir yıldır olanlarla bu güne iyi bakın. Her şey duvara çarpa çarpa savrulmuş, bu sefer yüzmeye çabalayan bir gemi dilerim batmaz….Saygılar sevgiler ve iyi pazarlar.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu