EğitimKıbrısManşetToplum

Maviş: “Bu işin arkasında kim varsa, bilsin ki bizde bu işin peşini bırakmayacağız”

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, Tahsil Çağındaki Talebeler Derneği'nin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin ilkokul öğretmeni tarafından değil, ilahiyat mezunu din kültürü öğretmenleri tarafından verilmesi yönünde okullara ve velilere yazı gönderdiğini söyledi. Yayımladığı belgelerle iddialarını ortaya koyan Maviş, "Bu işin arkasında kim varsa, bilsin ki bizde bu işin peşini bırakmayacağız" dedi

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, Kanal Sim’de Serhat İncirli’nin sunduğu ‘Günaydın Kıbrıs’ programına konuk oldu.

Maviş, bazı kişilerin organize bir şekilde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin ilkokul öğretmeni tarafından değil, ilahiyat mezunu kişiler tarafından verilmesi için köylerde propaganda yaptığı iddiasında bulundu.

Bu talebin tek bir merkezden çıkmış belgeler ile Dörtyol, Yeniboğaziçi ve Yedikonuk İlkokullarına ulaştırıldığını ifade eden Maviş, “Bu belgelerin Türkiye Cumhuriyeti Elçiliği tarafından kurdurulan bir öğretmen sendikasının üyesinin aracılığı ile köy kahveleri ve Cuma namazında velilere verilerek, okullara ulaştırmaları üzerine propaganda yapıldığını söyledi.

Ayrıca Mayıs ayında mecliste, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Sunat Atun’un, Öğretmenler (Değişiklik) Yasası tartışıldığı noktada bu maddeyi önerdiğini söyleyen Maviş, “Başta Nazım Çavuşoğlu olmak üzere Meclis bu öneriyi oy çoğunluğuyla reddetti ” dedi.

Maviş, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin ilkokul öğretmeni tarafından verildiğini, dersin içeriğinin kültür ve ahlak olduğunu belirterek, bu konuda baskı aracı oluşturmak isteyenlerin zemininin meşru olmadığını ifade etti.

Söz edilen konuyla ilgili polisin bu olaya intikal ettiğini söyleyen Maviş, polisin bilgi toplamaya başladığını öne sürdü.

Maviş’in konuyla ilgili soruları şöyle:

“-Bu belgelerin hazırlanıp, okullara ulaştırma amacı ilahiyat mezunlarının ilkokullara yerleştirilmesiyle mi alakalı? 

-Bu işin arkasında Türkiye Cumhuriyeti Elçiliği güdümünde kurulmuş KIBTES sendikası mı var?                                                           

-Yoksa 1996 yılından beridir Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği adı altında örgütlenmiş Süleymancılar tarikatı mı var?”

Maviş, bu işin arkasında kim varsa, bilsin ki bizde bu işin peşini bırakmayacağız, dedi.

(Kıbrıs Postası)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu