GenelKıbrısManşet

Enerji ve Ekonomi Bakanı açıkladı: Elektriğe zam geliyor

Katıldığı bir programda elekrtriğe zam yapılacağını duyuran Enerji ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı, 00-700 TL elektrik faturası ödeyenlerin önümüzdeki aydan itibaren 800-900 TL ödemek zorunda kalacağını söyledi.

Yolsuzluklar hakkında konuşan Arıklı, 2019 yılındaki bir alımla ilgili yolsuzluk dosyasının Sayıştay raporuna 19 Mart 2020 tarihinde eklendiğini belirterek bunu ‘nitelikli dolandırıcılık’ olarak ifade etti.
Arıklı, bir zam daha yapılacaksa bunun %20-%30’nun firmalardan tahsis edileceğini aktarda.
Arıklı, “Sayıştay’ın hazırlamış olduğu bir sürü belge ve dosya var. 19 Mart 2020 tarihli Sayıştay Raporu sahte malları orijinal mal diye kuruma kakalayıp milyonlarca lira kurumu zarara sokmuşlardır. Bu da nitelikli dolandırıcılık 2019 yılındaki bir alımla ilgili yolsuzluk dosyası Sayıştay’da raporunu 19 Mart 2020’de yazmış. Millet bu sizin cebinizden para çıkan para yıllardan beri sizden çıktı. Bu Cuma bir zam yapmak zorunda da daha kalacaksa bilin ki bunların yüzde 20’si 30’u firmaların cebine gidecek” dedi.
Elektriğe önümüzdeki aydan itibaren yüzde 15-20 zam yapılmasının gündemde olduğu aktaran Arıklı, elektrik fiyatının sabit 60 kuruştan satılmasının mecburi olduğunu da sözlerine ekledi. Arıklı, “Biz 0 kuruşa elektrik alsak 60 kuruşa satmak zorundayız kurumun sabit gideri bu. Türkiye’de elektrik fiyatı 30 kuruştur. Bizde sadece maliyet 60 kuruş bunu kimse sorgulamıyor. Özelleştirmeyelim ama istediğimiz şekilde fiyatları artıramayız turizmciler ağlıyor teşvik devamını istiyorlar. Ocak ayında 21 milyon lira zarar etti. Kurum Yüzde 15-20 civarında bir zam olabilir” ifadelerine yer verdi.
Şuan da elektrik faturasının 600-700 TL olarak ödeyen bir kişinin önümüzdeki ay faturasının 700-800 TL olarak ödeyeceğini de sözlerine ekleyen Arıklı, “Akaryakıta zam gelmesini nasıl engelliyorsak buna da bir çare düşünmemiz gerekiyor” dedi. Arıklı, konunun yarın Bakanlar Kurulu’nda tartışılacağını ve benzer bir uygulamayı da bakanlara sunacağını aktardı

Diğer Haberler

Başa dön tuşu