ÇevreKıbrısManşet

Ercan – Gaziköy arasındaki yol çalışması çile çektiriyor!

Ercan Havalimanı ile Gaziköy arasındaki yol çalışmasının uzun süredir tamamlanmaması bölge halkı için bir eziyete dönüştü.

Ercan Havalimanı ile Gaziköy arasındaki yol çalışmasının uzun süredir tamamlanmaması bölge halkı için bir eziyete dönüştü.

Özellikle Gaziköy sakinlerinin kullandığı 10 kilometrelik yolun uzun süredir tamamlanamamış olması bölge halkını endişeye sokuyor.

Söz konusu güzergâhın paralelinde açılan geçici toprak yolun bozuk olması nedeniyle araçları hasar gören vatandaşlar adeta çile çekiyor.

Gaziköy, Paşaköy, Vadili ve Mesarya bölgesine gideceklerin sıklıkla kullandığı bu yol bölge halkı için işkenceye dönmüş durumda.

GIYNIK’ın elde ettiği bilgilere göre, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin yol çalışmasının devam ettiği sırada o bölgede kazı yapmak için yol çalışmasını durdurduğu ve projede bu yüzden bir takım aksaklıklar yaşandığı kaydedildi.

Vatandaş kış ayları gelmeden bir an önce yol yapım çalışmasının tamamlanması arzusunda olduklarını GIYNIK’a aktarmalarının üzerine bölgeye giderek, yol yapım çalışmalarının devam ettiğini gözlemledik.

Kış aylarının gelmesi ve yağmurların başlamasıyla birlikte şu an kullanılan geçici servis yolunun bataklığa dönüşeceği endişesi içinde olan bölge halkı, yolun bir an önce bitmesini istiyor.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu