Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

Ercan’da çantadan tütünle karışık hintkeneviri çıktı

Ercan Havalimanı’nda meydana gelen uyuşturucu ithal ve tasarrufu suçundan tutuklanan A. E. mahkemeye çıkarıldı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Ercan Havalimanı’nda meydana gelen uyuşturucu ithal ve tasarrufu suçundan tutuklanan A. E. mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Kader Artan olayla ilgili bulguları aktardı. Artan, huzurda bulunan zanlı A. E.’nin 8 Eylül 2026 tarihinde Ercan Havalimanından KKTC’ye giriş yapmak istediği esnada Pamir isimli Narkotik detektör köpeğinin tepki vermesine müteakip Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekibi tarafından çantasında yapılan kontrolde, tasarrufunda içerisinde tütün ile karışık hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna bir sarma sigara bulunarak emare olarak alındığını söyledi. Polis akabinde zanlıdan izahat istendiğinde, Almanya’da reçeteli olarak kullandığını söylediğini aktardı. Polis, zanlının tutuklanarak, soruşturma başlatıldığını, hücreye konulmadan önce doktor kontrolünden geçirildiğini açıkladı.

Polis, zanlının beyanının araştırılacağını, ele geçirilen emarenin analize gönderdiğini belirterek, zanlının soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede söz alan zanlı ise maddeyi çantasında unuttuğunu Almanya’da uyku sorunu olduğu için reçeteli kullandığını öne sürdü.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç zanlının soruşturma maksatlı 2gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

(Kamalı Haber)

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu