EkonomiManşetSiyasetTürkiye

Erdoğan: ‘Enflasyonu düşürmek için politika faizini düşürme’ politikası devam edecek

Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, dış basına verdiği demeçlerde uyguladıklarını ekonomi politikalarına değindi.

Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, dış basına verdiği demeçlerde uyguladıklarını ekonomi politikalarına değindi.

Politika faizini indirmeye devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, “Lütfen beni seçimlerden sonra izleyin; enflasyonun faizle birlikte düşeceğini göreceksiniz” dedi.

Gazeteci Becky Anderson, Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden’a atıf ile söylemiş olduğu, “Biden, Erdoğan’ı devirin emri verdi” sözlerini hatırlatarak “Biden’ın sizi devirmek istediğine gerçekten inanıyor musunuz?” diye sordu.

‘PUTİN İLE ÖZEL İLİŞKİMİZ SAYESİNDE MÜMKÜN OLDU’
Rusya-Türkiye ilişkileri hakkında da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Batı’nın yaptığı gibi Rusya’ya yaptırım uygulayacak noktada değiliz. Batı’nın yaptırımları bizi bağlamıyor. Biz güçlü bir ülkeyiz ve Rusya ile olumlu bir ilişkimiz var. Rusya ve Türkiye’nin mümkün olan her alanda birbirine ihtiyacı var” dedi.

Tahıl koridoru anlaşmasının iki ay daha uzatılmasına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu, Putin ile özel ilişkimiz sayesinde mümkün oldu” açıklamasında bulundu

‘FAİZ İNDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Erdoğan, bunların yanında ‘enflasyonu düşürmek için politika faizini düşürme’ politikasına devam edileceğini de duyurdu. Erdoğan, “Lütfen beni seçimlerden sonra izleyin; enflasyonun faizle birlikte düşeceğini göreceksiniz” dedi. ‘Bunun ekonomi politikalarında değişiklik olmayacağı anlamına mı geldiği’ sorusunu yanıtlayan Erdoğan, “Kesinlikle” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu