DünyaManşetTürkiye

Erdoğan ile Biden görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü.

İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile bir araya geldi.

Erdoğan ve Biden’ın, IFEMA Kongre Merkezi’nde basına kapalı gerçekleşen görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü.

Biden başbaşa görüşme öncesi, “Finlandiya ve İsveç’le mutabakat için teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “Ukrayna savaşında denge politikası yürütme gayretindeyiz. Diplomasiyle Ukrayna tahılını ülkeden çıkarmayı umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Başkanı Hakan Fidan da yer aldı.

Beyaz Saray’dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Biden’ın Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya davet edilmesinin önünü açan mutabakatı memnuniyetle karşıladığı ve iki ülke arasındaki yapıcı ilişkilerin sürmesini arzuladığını bildirdiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden’ın Ukrayna’ya desteği de ele aldığına işaret edilen açıklamada, Ukrayna tahılının ihracatının önündeki Rus engelinin aşılmasının önemine de değinildiği aktarıldı.

Açıklamada, “Liderler, Ege ve Suriye’de istikrarın korunması konusunu da ele aldı. Biden, yapıcı ikili ilişkilerin korunması arzusunu bir kez daha dile getirdi ve iki lider hükümetleri arasında yakın iletişimin sürdürülmesine vurgu yaptı” denildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu