GenelManşetTürkiye

Erdoğan’dan Esnafa Destek Paketi müjdesi

'Türkiye Esnaf Buluşması' programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa tahsis edilen 100 milyarlık Halkbank kredilerinin faiz oranını yüzde 9,5'ten yüzde 7,5'e düşürüldüğünü duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması” programında konuştu. Ekonomiye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa verilen müjdeleri sıraladı. Konuşmasında 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete sert sözlerle yükelendi.

“KREDİ FAİZ ORANLARI DÜŞÜRÜLDÜ”

Esnafa tahsis edilen 100 milyarlık Halkbank kredilerinin faiz oranını yüzde 9,5’den yüzde 7,5’e indirildiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hazinemiz esnaflarımızın kredi indirimlerini desteklemek için geçtiğimiz yıl 10 milyar liralık bir kaynak kullandı” diye konuştu.

“ESNAF PAKETİNİN LİMİTİ ARTIRILDI”

Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 milyar lira esnaf kredisi parolasıyla hayata geçirilen “Esnafa Destek Paketi”nden şimdiye kadar 126 bin esnafın faydalandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, paketteki 100 milyar liralık limitin 50 milyar artırılarak 150 milyar liraya çıkarıldığı müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Halk Bank’tan Paraf, Troy, Esnaf kredi kartı bulunan esnafımız 3 ay ödemesiz toplam 12 ay vadeli ve yüzde 9,75 gibi düşük faizle taksitlendirme yapabilecek” dedi.

“MUHALEFETE SERT TEPKİ”

Konuşmasında ‘altılı masa’ya ağır eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin henüz aday belirlemediğini de anımsattı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun “her partinin söz hakkı olacağı” imasının ardından başlayan tartışmaları değerlendiren Erdoğan, “6 kaptan bir gemiyi batırır, tek kaptanla bir gemi gider. Görünürde 6 kişiyle Allah bilir aslında kaç kişiyle ülkeyi yönetmeye talibiz diyorlar. Oyu millet verecek ülkeyi 6 kayyum yönetecek. Bırakın davul başkasının, tokmağın başkasının elinde olmasını, bir tane davula 6 tokmak birden inecek. Horozun çok olduğu yerde sabah olmazmış derler” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRASİ DEĞİL SİVİL DARBE TEŞEBBÜSÜDÜR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘altılı masa’nın sistemle ilgili varıldığı belirtilen açıklamasına da değinerek “Meselenin çok daha vahim yanı, mutabakata vardık dedikleri bu sistemin mevcut anayasamıza alenen aykırı olmasıdır. Anayasanın vermediği bir yetkiyi kullanmaya çalışmanın adı, demokrasi değil sivil darbe teşebbüsüdür” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan açıklamalar şu şekilde:

“Devletimizin omurgasını, esnafı merkeze alarak inşa ettik. Darbeci hainlere sokakları dar edenlerin önemli bir kısmı esnaflarımızdır. Bizim esnafımız ölüm kusan silahlara meydan okudu. Ülkede işlerin nasıl gittiğini görmek için esnafa bakıyoruz, orada huzur varsa tamam diyoruz.

Esnaflarımızın bir kısmı bu çok önemli, benim zararım o kadar fazla değil, daha çok ihtiyacı olan arkadaşlar var, önce onlara verin diyen esnaflar kendilerine sunulan parayı iade ediyor.Ne bu ülkeye, ne bu millete hiç kimse diz çöktüremez. Biliyorsunuz Anadolu’da Esnaf demek, ahi demektir. Ahi demek de kardeş demektir. İnançta sebat, doğru yolda olgunluk, dilde açıklık, sözde düzgünlük, işte kuvvet, çalışmada dikkat, mal ve rızkta bolluk, dostlara sevgi, akrabalara şefkat. Ahilik teşkilatının piri hak ile sabır dileyip gelen bizdendir buyuruyor.

“136 BİN ESNAF FAYDALANDI”

Esnafa verilen destek paket limitini 150 milyar liraya çıkartıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 milyar lira esnaf kredisi parolasıyla hayata geçirdiğimiz destek paketinden şimdiye kadar 136 bin esnafımız faydalandı.

Paraf Troy kartlı esnafımızın hammadde, malzeme ve benzeri alımlarında kullandığı kredi kartı üst limitini 100 bin liradan 150 bin liraya yükseltiyoruz. Halk Bank’tan Paraf, Troy, Esnaf kredi kartı bulunan esnafımız 3 ay ödemesiz toplam 12 ay vadeli ve yüzde 9,75 gibi düşük faizle taksitlendirme yapabilecek.

Genç girişimcilerimizi ‘İlk İş Yerim’ projesiyle uygun şartlarda iş yeri sahibi yapıyoruz. Çalışanlarımızda enflasyon sebebiyle oluşan refah kaybını telafi ediyoruz.

“MUHALEFETE ‘ADAY’ TEPKİSİ”

Seçime 4-5 ay kaldı ama hala karşımıza çıkabilen veya çıkartılabilen bir aday yok. Gerçi haklarını yemeyelim, bir masa kurmuşlar etrafına 6 kişi koymular, bir de masa dışından var 7. Herkes bir aday ismi beklerken, masadan çıka çıka ülkeyi 6 kişi yönetecekleri kararı çıktı.

“BU MİLLET OYUNU BOZAR”

6 kaptan bir gemiyi batırır, tek kaptanla bir gemi gider. Bunlar 6 kişiyle ülkeyi yönetmeye talibiz diyorlar. Parlamenter sistem adı altında çıktıkları yolda döndüler dolaştılar eşi benzeri olmayan bir yolla devam ettiler. Oyu millet verecek, ülkeyi 6 tane kayyum yönetecek. Bir tane davula 6 tane tokmak birden inecek. Millet ülkeyi yönetecek cumhurbaşkanı arıyor, bunlar farklı şeyler arıyor. Bu millet bu oyunu bozar arkadaş, bozar.

“MİLLETİMİZ NE OY VERİR NE İTİBAR EDER”

Uzaktan kumandayla hareket edecek bir cumhurbaşkanı adayına oy verin demek milletin aklıyla oyun oynamak demektir. Milletimiz ne böyle bir adaya oy verir ne de itibar eder. Horozun çok olduğu yerde sabah olmazmış derler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu