GenelKıbrısManşetTürkiye

Erdoğan’dan Feyzioğlu açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. KKTC Lefkoşa Büyükelçisi olarak atanan Metin Feyzioğlu ve AK Parti’ye katılan Mehmet Ali Çelebi’yle ilgili de konuşan Erdoğan, önemli mesajlar verdi. Feyzioğlu’nun iyi bir hukukçu olduğunu ve kendisine teklif yapıldığında ‘Müteşekkir olurum’ dediğini belirten Erdoğan, AK Parti’ye katılan Çelebi ile ilgili ise grup toplantısında rozeti bizzat takacağını söyledi.

“KKTC BÜYÜKELÇİSİ OLARAK TANINMIŞ BİR İSİM, METİN FEYZİOĞLU’NU ATADINIZ. FEYZİOĞLU’NU KKTC’YE ATAMANIZDA DOĞU AKDENİZ VE ULUSLARARASI HUKUK DENKLEMİNDE ÖZEL BİR ANLAM VAR MI?”

Metin Bey bir defa iyi bir hukukçu. İyi bir hukukçu olmanın yanında özellikle uluslararası hukuk alanında ve Kıbrıs meselesinde baro başkanıyken bizimle gayet güzel çalışmaları oldu. Kendisine bu teklifi yaptığımda o da ‘bunun için çok müteşekkir olurum’ dedi. Metin Bey’in özellikle Kuzey Kıbrıs ve Kıbrıs adasındaki gelişmelere vukufiyeti var. Sadece bir büyükelçi değil, aynı zamanda akademisyen olarak da orada çok önemli işler başaracağına inanıyorum.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu