KıbrısManşetSiyasetTürkiye

‘Erhan Arıklı’ya Fuat Oktay ayarı’ manşeti için TC Büyükelçiliği devrede

'Erhan Arıklı'ya Fuat Oktay ayarı' manşetinin TC Büyükelçiliği'nde de büyük rahatsızlık yarattığını kaydeden Bakan Arıklı, TC Büyükelçiliği'nin bu konuda devreye girdiğini ve söz konusu internet sitesinin kaynağının araştırıldığını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, YDP Genel Başkanlık seçimi, hükümet içerisindeki ‘atamalar’ konusu ve siyasi krize neden olan Yeni Kıbrıs isimli internet gazetesinin sosyal medyada yayınladığı manşet konusunda GIYNIK Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. ‘Erhan Arıklı’ya Fuat Oktay ayarı’ manşetinin TC Büyükelçiliği’nde de büyük rahatsızlık yarattığını kaydeden Bakan Arıklı, TC Büyükelçiliği’nin bu konuda devreye girdiğini ve söz konusu internet sitesinin kaynağının araştırıldığını açıkladı.

“ATAMALAR ÇÖZÜME ULAŞTI”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, göreve geldiği günden beridir dile getirdiği atamalar konusunun çözüme ulaştığını ifade etti. Atamalarla ilgili listeyi başbakana verdiğini kaydeden Bakan Arıklı, atamaların Çarşamba günü yayınlanarak yürürlüğe gireceğini belirtti. “Bizim açımızdan şu anda atamalar bitmiş görünüyor” diyen Bakan Arıklı, “Başbakan’ın yazısını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“BAKANLIK DEĞİŞİMİ KONUSUNDA BİR BİLGİM YOK”

UBP ile DP arasında hükümet içerisinde bakanlık değişimi olacağına dair iddialarla ilgili açıklama yapmaktan kaçınan Erhan Arıklı, “Şu aşamada bu tip bir değişimin ne getirip ne götüreceğini ortaklar kendileri karar verir.  Bizim açımızdan bu konuyla ilgili bir fikir beyan etmek doğru olmaz diye düşünüyorum ama şu anda bize bu yönde gelen bir bilgi de yok” dedi.

“BERTAN BEYLE KAVGA EDECEK HALİMİZ YOK”

YDP Kurultayı’nın 11 Nisan’da gerçekleştirileceğini kaydeden Arıklı, “Bertan bey, Genel Başkanlığa aday olmak istiyorsa olacak. Bu en doğal ve demokratik hakkıdır. Bertan Bey demokratik hakkını kullanarak Genel Başkanlığa aday olmaya karar vermişse, hiç kimsenin ‘hayır olamazsın’ deme şansı yoktur. Bertan Bey benim, Genel sekreterim ve Milletvekilim. Aramızda bir sıkıntı yok. Genel başkanlığa aday oldu diye kavga edecek halimiz de yok. ‘Eğer başkanlık yarışını kaybedersem siyaseti bırakırım’ söylemim aynı şekilde geçerliliğini koruyor. Eğer genel başkan seçilmezsem, siyaseti beceremiyorum, tabanım beni beğenmiyor, istemiyor demektir. O zaman benim siyasette durmamın bir anlamı olmaz” şeklinde konuştu.

“TC ELÇİLİĞİ DE ARAŞTIRIYOR”

Geçtiğimiz gün siyasi kriz yaratan ‘Yeni Kıbrıs’ isimli internet gazetesi tarafından sosyal medyada yayınlanan manşet konusuna da değinen Arıklı, “O manşet bir provokasyon mu? Ne amaçla ve kim tarafından yayınlandığı henüz netleşmedi. Kim tarafından yayınlandığını araştırıyoruz. Sadece biz değil, Türkiye Büyükelçiliği de bu konuda bir araştırma başlattı. TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı da rencide edici iftiraların olduğu bir manşet söz konusu. Teknik takip başlatıldı. Neticede teknoloji artık çok gelişti ve bu yayınların kim tarafından yapıldığını tespit etmek daha kolay. Kısa süre içerisinde netice elde edeceğimize inanıyoruz” diyerek, bu konu üzerindeki sır perdesinin kalkmasını arzuladıklarını da sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu