KıbrısManşetSiyaset

Erhürman: Biz gümbür gümbür 21 kişiyle burada muhalefet yaparız ama kime muhalefet yapacağız

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhuriyet Meclisi kürsüsünden hükümete ve hükümet kurma çalışmalarına yönelik sert tepkilerde bulundu. Erhürman, UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu haricinde UBP'li bir vekilin kuracağı hükümetin gayrimeşru olacağını vurguladı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhuriyet Meclisi kürsüsünden hükümete ve hükümet kurma çalışmalarına yönelik sert tepkilerde bulundu. Erhürman, UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu haricinde UBP’li bir vekilin kuracağı hükümetin gayrimeşru olacağını vurguladı.

Tufan Erhürman’ın açıklaması şu şekilde:

“Sn. Erhan Arıklı keşke Doğuş Derya’ya bağırırken de seviye söylemleri aklına gelseydi. Özdemir Berova bir söz söyledi konuşmasında, “ülkemiz zor günlerden geçmektedir” dedi ve doğru söyledi, katılıyorum. Sn. Erhan Arıklı hükümette hiçbir icraat yapamadıklarını ve bunun sorumlusunun da UBP olduğunu söylüyor ama yine oturup UBP ile hükümet kurmak istiyor. Akıl sağlığımızı korumak için olağanüstü bir çaba harcıyoruz. Ben bir partiyle 11 ay hükümette kalacağım hiçbir icraat yapamayacağım. Seçim olacak yine aynı partiyle hükümet kuracağım 59 günde bozulacak ve icraat yapmamanın sorumlusu UBP olacak ama yine UBP ile hükümet kurmak isteyeceğim.

Sinirlenemiyoruz da artık. Yüzde 60 oyla genel başkan seçtiniz, döndünüz seçime girdiniz ve 24 vekille meclise girdiniz. 24 milletvekili ile 29 milletvekili koalisyon kurdunuz, bakanlarınızı belirlediniz. 15 gün sonra kendi parti meclisi kararınızın tersine Sn. Tahsin Ertuğruloğlu’nu Dışişleri Bakanı yaptınız ve tüm iddiaları kabul ettiniz. 59 gün sonra hükümet bozuldu. Orada da Sn. Tatar çıktı sahneye ve Sn. Sunat Atun’un görevden alınması yerine hükümetin istifası onaylandı. Bunların hepsi yaşandı. Sonra döndü Sunat Atun’un içinde olmadığı kabineyi onayladı. Şimdi de çıkıyor ve Erhan Arıklı Cumhurbaşkanı Tatar’a sen de UBP’lisin sen bir ismi seç görevlendir diyor. Sn. Tatar çıkıyor ve UBP’nin içinden bir isim belirleyin diyor. Sn. Sucuoğlu çıkıyor ve YDP ve DP ile masaya oturmak bana yakışmaz diyor ama seçilecek ve görev verilecek isme YDP ve DP ile masaya oturmak yakışıyor. Onun için hiçbir sorun olmayacak. Şaka mısınız yahu. Şaka mı yaparsınız bize. Şakaysa da bunlar çok kötü bir şaka.

Çıkıp müdahale yoktur diyorsunuz ama Sn. Tahsin Ertuğruloğlu’nun müdahale sonucunda göreve atandığı aşikâr. Sn. Tatar’ın Sn. Sunat Atun’u görevden alamadığı aşikâr ve bunu Faiz Bey söylüyor. 3 gün sonra istifa edecek bir hükümet bir ülkeyi 1 yıl boyunca bağlayacak bir ekonomik protokole imza atıyor. Böyle bir zihniyet olabilir mi?

Oğuzhan beye de üzülüyorum. Parti Genel Sekreteri olarak çıkıp ne açıklama yaptıysa hepsinin tersi yaşandı, yetmedi Oğuzhan bey 15 gün sonra Bakanlık görevinden alındı. Siz insanların itibarını da yerle bir ediyorsunuz.

Erhan Bey hükümet programında takvim olmaz diyor. CTP-UBP hükümeti döneminde ben partinin genel sekreteriydim. 8 aylık o hükümette tüm her şey takvimlendirilmişti. Ben kendi ellerimle yazdım onları.

CTP çok açık şunu söylüyor. Umarım ‘elini taşın altına koyma’ sözü TDK tarafından yasaklanır ve artık kullanılamaz. 59 günde yaşanılanlar CTP’nin neden koalisyona girmediğinin en önemli göstergesidir. Şimdi gelinen noktada en edepli tarifle Faiz Sucuoğlu’nun Başbakanlığı’nda UBP ile hükümete girmemiz demokraside normal değil. UBP’li herhangi bir vekille hükümet kurmak meşru değil. Faiz beyin kuracağı hükümetin meşruluğunu tartışmayız ama Faiz Bey haricinde bir vekilin hükümet kurması gayrimeşrudur. Yani biz alalım hükümet kurma görevini 15 gün boyunca deli dana gibi dolaşalım sonra diyelim bizimle hükümet kurmadılar. Sonra çıkıp siz cengâver gibi diyesiniz, “Muhalefet kuramadı. Biz elimizi taşın altına koyuyoruz.

Biz bu meşru olmayan yapıyı meşrulaştırmaya ortak olmayacağız. Aklımızı sizin aklınızdan üstün saymayız ama siz de aklınızı bizim aklımızdan üstün saymayın.

Biz gümbür gümbür 21 kişiyle burada muhalefet yaparız ama kime muhalefet yapacağız. Tüm bakanların koltuğu zangır zangır sallanır. Nasıl oturup 6-8 ay sonrası için burada plan yapsın bir bakan, Nasıl takvim sunacak bize Erhan Arıklı.

Artık bu ülkede yaşattıklarınızı kimse kaldıramıyor. Eğer akıl yolu diye bir yer varsa sizi ısrarla oraya davet ediyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu