KıbrısManşetSiyaset

Erhürman: Cumhurbaşkanı Tatar, padişah değildir

Erhürman, Cumhurbaşkanı Tatar’ın, Başbakan Yardımcısı ya da Bakanlardan birine vekâleten Başbakanlık görevini vermesi gerekirken, kendisinin başkanlık edeceğini söylemesinin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirtti

GIYNIK ÖZEL

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, BRT’de katıldığı programda, ülke siyasetindeki gelişmeleri değerlendirdi. Erhürman, Seçimin bittiğini ancak akıl yoluna gelinemediğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Tatar’la seçim öncesi bir araya geldiklerinde, UBP’den birine vekâlet vermesini aksi takdirde hukuki süreci zorlayacaklarını söylediğini belirtti. Erhürman, Cumhurbaşkanı Tatar’ın, Başbakan Yardımcısı ya da Bakanlardan birine vekâleten Başbakanlık görevini vermesi gerekirken, kendisinin başkanlık edeceğini söylemesinin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirtti.

“BAKANLAR KURULU’NA BAŞKANLIK YAPAMAZ”

“Anayasa’nın 116’ncı maddesi, Bakanlar Kurulunun, Başbakan ve Bakanlardan oluştuğunu net şekilde belirtmiştir” diyen Tufan Erhürman, “Cumhurbaşkanı gelip de Bakanlar Kurulu’na başkanlık yapamaz, Başsız bir Bakanlar Kurulunun aldığı kararlar yok hükmündedir. Karar üretilemez, ancak bakanlar görevlerini sürdürebilirler” dedi.

Erhürman, Maliye Bakanı’nın Cuma günü 2021 Bütçesini Bakanlar Kuruluna sunacağını belirttiğini, böyle ciddi bir konunun şimdi başı olmayan Kurulda görüşülmesinin kabul edilemeyeceğini savundu. Erhürman, parti olarak da bunu asla kabul etmeyeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın padişah olmadığını, hukuka uygun davranması gerektiğini belirten Erhürman, “Artık yeter, böyle gitmez ve gitmeyecek” dedi.

“BİZE TEKLİF GELİRSE DEĞERLENDİRİZ”

CTP Genel Başkanı Erhürman, toplumu düşündüklerini ve bir an önce bir hükümet kurulması gerektiğini vurguladı. Erken seçimin pandemi döneminde ve ülkenin şu anki koşullarında uygun bir çözüm olmadığını söyleyen Erhürman, “Cumhurbaşkanı’nın kurultayı beklemesine gerek yok, UBP en fazla milletvekiline sahip parti, Tatar bir milletvekiline hükümeti kurma görevini verebilir ve süreç başlar, bize de gelinirse bunu yetkili kurullarımızda değerlendiririz” dedi.

Erhürman, bir an önce ülkenin kaostan çıkması gerektiğini, yoksa duvara toslanacağını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu