KıbrısManşetSiyaset

Erhürman, Cumhurbaşkanı Tatar’dan “üçlü görüşmeyi reddettiği iddialarına” karşı cevap vermesini istedi!

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Rum basınında yer alan  Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le gerçekleştirdiği görüşme sonrasında yaptığı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın üçlü görüşme önerisini reddettiğini iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Erhürman, Rum Lider, Cumhurbaşkanı Tatar’ın üçlü görüşmeyi reddettiği iddiasının doğru mu yalan mı olduğunun Tatar tarafından açıklanması gerektiğini ifade etti.

Erhürman iddiaların doğru olması halinde “Guterres, üçlü görüşmeye davet ediyorsa ortada statülerin eşitliği konusunda bir sorun mu var?” diye sorarak “Gidersiniz ve düşünceleriniz neyse söylersiniz” dedi.

Erhürman’ın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

“Gidersiniz ve düşünceleriniz neyse söylersiniz… Böylece New York’ta bulunmanız da belki bir mana kazanır. Hem böylece biz “Kıbrıslı Türkler nerede? yokuz!” dediğimizde kızacağınıza belki bu halka söyleyecek bir şeyler de bulursunuz.

Katılmanız durumunda çok anlamlı bir şey söyleyeceğinizi düşündüğüm için değil! Yalnızca Kıbrıslı Türkleri diplomasiden, diyalogdan kaçan taraf olarak göstermeye kimsenin hakkı olmadığı için söylüyorum bunu” dedi.

Erhürman, Rum Lider Hristodulidis’in iddialarının asılsız olması halinde bununda söylenmesi gerektiğini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu