GenelKıbrısManşetSiyaset

Erhürman: Dünya da biz de söylenenlere anlam yüklemeye çalışıyoruz ama nafile

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, katıldığı bir programda hükümete eleştirilerde bulundu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, katıldığı bir programda hükümete eleştirilerde bulundu.  ‘Zaten ölü doğmuş bir hükümet’ olarak tanımladığı hükümetin yaptıklarıyla yalnızca kendilerine zarar vermediğini, siyasetin bütünün bu olanlardan etkilendiğini ifade eden Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da toplumu bölmeye çalışan açıklamalarının olduğunu, ayrıştırıcı bir dil ve söylemlerde bulunduğunu belirtti.

“TOPLUMU KABAK GİBİ ORTADAN İKİYE AYIRMAYA ÇALIŞIYOR”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hedef göstermeye başladığını ifade eden Erhürman, “Toplumu kabak gibi ortadan ikiye bölmeye çabalarını görmeye başladık Sayın Tatar’da Kıbrıs Türk halkı siyaseti böyle bir noktada olmaz.  Tatar, bu dili ile birbirimizin yüzüne bakamayacak hale getirmeye başladı. Bizi Rum’a yama yapmak isteyenlersiniz sizin hedefiniz budur diye damga yapıştırmaya kalkarsanız bir süre sonra elbet sizde hiçbir saygı görmeyeceksiniz.  Ersin Tatar durmadan ateşe kömür atıyor, dün açıklamasında bu görüşte olanların görüşlerine saygı duymam, dedi ne hakkınız var sizin? Sizin hiçbir şekilde olmayacağını bildiğimiz görüşlerinize bile sizin tercihinizdir diye saygı gösteriyor, sadece eleştiri yapmaya çalışıyoruz. Siz çıkacaksınız ve diyeceksiniz ki bu görüşlere saygı duymam. Hükümetin hali Allah’a emanet, bir taraftan da Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen açıklamalarda benim muhaliflerim şöyle vb. bir de Türkiye televizyonlarında konuşurken yaptığını görüyoruz adeta burada kendisini eleştirenleri Türkiye televizyonları aracılığıyla Türkiye’ye şikayet eden bir üslup” şeklinde konuştu.

MARAŞ’I BOZUK PARA GİBİ HARCIYORSUNUZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Maraş konusunda da farklı söylemlerde bulunduğuna işaret eden Erhürman,  ‘bir söylediği bir söylediğini tutmuyor’ dedi ve şunları kaydetti, “Las Vegas diye başladı, taşınmaz Mal komisyonu dedi, Evkaf’ındır dedi, Güney’den gelenlerle görüşülüyor onlara malları devredilecek BM Güvenlik Konseyi Kararları için aniden açıklama yapıyor Uluslararası hukuka uygun davranıyoruz  diyor sonra BM’nin Güvenlik Konseyi kararları bizi bağlamaz diyor bunların hepsini bir araya getirdiğinizde hiçbir anlamı olmayan çorba çıkıyor. O nedenle Maraş bu memleketin ciddi bir meselesi.  Maraş öyle bir şekilde kullanılabilir ki uluslararası hukuka uygun bir şekilde davranılır ve ülkedeki statüko bozulur, Anastasiadis’de rahatsız edilir ve uluslararası toplumun dikkati buraya çekilir. Ama siz böyle değerli bir aracı böyle bozuk para gibi harcıyorsunuz.”

 

MARAŞ’TAKİ TAZMİNAT YÜKÜNÜ HANGİ KAYNAKLA KARŞILAYACAĞIZ?

“Dünya da bizde sizin söylediklerinize anlam yüklemeye çalışıyoruz ama nafile çaba hiçbir şekilde anlam yükleyemiyoruz” şeklinde konuşan Erhürman, “Dünya kadar tazminat yükü var Maraş’ta bunları hangi kaynakla karşılayacakla? “ diye sordu.

 

KEŞKE BU YAPTIKLARI SADECE KENDİLERİNE ZARAR VERSEYDİ

Hükümetin kendi içinde de anlaşmazlığı olduğunu kaydeden Erhürman, “Her bir bakanlık kendi kafasına göre davranıyor. Hepsi de biliyor ki bu hükümet bitti ama bekleyin Kurultay’ı yapalım ona göre düşünürüz. Meclis’in ahı gitti vahı kaldı hükümet zaten ölü doğmuştu. Saldım çayıra mevlam kayıra doğru gidiyoruz. Memlekette ekonomi, pandemi, eğitim sıkıntıları var.  Keşke bu yaptıkları sadece kendilerine zarar verseydi bu yaptıkları siyasetin tamamına zarar verdi. Meclis’i açmayı da kapatmayı da beceremediniz. Yargının itibarına zarar verdiniz. Hükümetin itibarı yok, Cumhurbaşkanlığı makamı da belli. Kıbrıslı Trüklerin iradesini temsil eden ne varsa memlekette hepsinin itibarını beş paralık etmeye yemin ettiniz. Durmadan uğraşıyorsunuz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu