GenelKıbrısManşetSiyaset

Erhürman: Hükümet güvenoyu almadan, ülke ‘allem-gallem’ oldu

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, bir programa katılarak, hükümet programını eleştirdi

Erhürman, hükümet programında yer alan ‘vatandaşlık yasası’ ile ilgili konuşarak, halkın 10 aylık bir hükümetin kaç bin kişiyi vatandaş yapmasından korktuğunu dile getirerek halkın iradesine zarar verileceğini ifade etti.

15 yıldır burada yaşayan insanlara vatandaşlık verilmesi konusunu kendisinin savunduğunu belirten Erhürman, “Bu ‘benim partiye oy verecek, buna vatandaşlık vereyim’ diyerek bu halkın iradesini çarpıtmayın” dedi.

“BEN BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM HAYATIMDA… KİMİN NE SÖYLEDİĞİ BELLİ DEĞİL”

Hükümetin erken seçim hükümeti olduğuna dikkat çeken Tufan Erhürman, “Hükümet programında yazıyor… Ekim’de seçime gidilmesini bekliyoruz. Erhan Arıklı çıkıp, ‘Mayıs’ diyor… Diğer parti de ‘2021’de olabilir’ diyor. Ben böyle bir şey görmedim hayatımda. Kimin ne söylediği belli değil. Ekim’e kadar gidebilecek bir hükümet değil. Güvenoyu almadan, allem galem oldu ülke” ifadelerini kullandı.

“KABİNEYİ DUYDUĞUMDA KULAKLARIMA İNANAMADIM”

Kabineyi duyduğunda kulaklarına inanamadığını söyleyen CTP Genel Başkanı Erhürman, “Ama siz Başbakan Yardımcısı olduğunuz kabinede, bunu televizyondan mı duydunuz? Basında yazmıyor bunlar… Genel olarak bakıldığında bu haberden haberleri yokmuş, tartışacak bir şey yokmuş gibi davranıyor basın… Bugün konuşmadınız diye hatırlanmayacak sanmasın kimse… Bugün sustuysanız ileride hatırlanacaktır bu” sözlerine yer verdi.

“BRAVO KİMSENİN AKLINA GELMEMİŞTİ!”

Hükümet programında ne yapılacağının anlatılması gerektiğine vurgu yaparak, “Hiçbir şey yok. Dış talebi arttıracağım… Bravo kimsenin aklına gelmemişti!” ifadelerini kullanarak UBP-DP-YDP hükümetini eleştirdi.

“2 BUÇUK SAAT KENDİ MİLLETVEKİLİNİ MECLİSE GETİREMİYOR”

“50 yaşındayım ben bu memlekette birçok meclis gördüm. Liste okunacak, 2 dakikalık iş… 2 buçuk saat geç açıldı Meclis. Dakika bir icraat bir…” ifadelerini kullanan Erhürman, “Muhalefet partisi olarak mecbur muyum senin kırgınlıklarını çekeyim? Hükümet programı 30’un üstünde yasa öngörülüyor… 2 buçuk saat kendi Milletvekilini meclise getiremiyor” dedi.

“10 GÜNDÜR BOŞUNA MI KONUŞUYORUZ?”

Su Temin Projesi’ndeki tamirin kim tarafından ödenmesi hususunda dün saat 24.00’de Başbakan Ersan Saner’in Meclis kürsüsünden yaptığı açıklamaya değinen Tufan Erhürman, Saner’in, “Böyle bir şey yok. Türkiye’den aktarılan parayla değil, Türkiye’nin kendisi yaptı” dediğini belirterek 10 gün sonra açıklanmasına tepki gösterdi.

Erhürman, “Türkiye’nin hibe ettiği paranın kullanılarak yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yanlış biliyor dediğiniz kişi, protokolü imzalayan, Türkiye’den törene katılan kişi…” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu