KıbrısManşet

Erhürman: İmzalanan Protokol, paylaşılandan ibaret değil

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis Genel Kurulu’nda kürsüye geldi, değerlendirmelerde bulundu.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, uzun bir süreden bu yana maliye ve ekonomide devam eden sıkıntılar açısından dün imzalanan protokolün önemli olduğuna işaret etti.

Protokol imzalanmadan muhalefetin ısrarlı talebine karşın metnin paylaşılmadığını anımsatan Erhürman, imzalanan protokolün de yayınlanan metinden ibaret olmadığına vurgu yaptı. Eylem planının paylaşılan metinde olmadığına işaret eden Erhürman, matrisin de paylaşılmadığına değindi.

Erhürman, Protokol taslağının Meclis’te muhalefetle paylaşılması gerekirken, halen Meclis’in protokol metninden haberi olmadığını altını çizdi.

“Asla demokratik bir sürecin işletilmediğini bir kez daha söylemek zorundayız” diyen Erhürman, Meclis gerçekten ‘yüce Meclis’ olarak algılanıyorsa, yapılanın bu kavramla örtüşmediğine işaret etti.

İmzalanan protokolün 2 buçuk milyar TL’lik bir protokol olduğuna vurgu yapan Erhürman, bütçe açığının da bu rakam üzerinde kurulu bir açık olduğuna değindi.

Protokolde öngörülen rakamların taahhütlerin yerine getirilerek aktarılması gerekliliğine işaret eden Erhürman, taahhütler yerine getirilmediği için öngörülen rakamların da aktarılmaması nedeniyle borçlanmalara gidildiğine vurgu yaptı.

Eylem planı ve akış düzeyinde bilinen bir şey olmadığını belirten Erhürman, sorunun da o nedenle olduğu yerde durduğuna işaret etti.

Erhürman, protokolde ‘kendi ayakları üzerinde durmak’tan bahsedilmesinin önemli olduğunu ama dizleri üzerine çökmüş reel sektörün de ayakları üzerinde kaldırılması gerekliliğine vurgu yaptı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu