KıbrısManşetSiyaset

Erhürman: İnancım olmasa görevi almazdım

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı ziyaret ederek hükümet kurma görevini aldı

GIYNIK ÖZEL

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret ederek hükümet kurma görevini aldı.

Doğal afetten zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Yaralar kısa sürede sarılmalı.

Sayın Saner’in görevi iade etmesinin ardından Cumhurbaşkanı, az önce hükümet kurma görevini bize tebliğ etti. Demokratik yapımızın ciddi şekilde yıprandığı bir süreç yaşıyoruz. Tüm bunların var olduğu bilinciyle hareket etmeliyiz. Halkımızın içinde bölünme eğilimleri ortaya çıktı. Bu da büyük bir sorun ve hükümet kurma çalışmalarında değerlendirilmesi gereken bir sorun.

Pandemi süreci devam ediyor, binlerce iş yeri kapandı, binlerce kişi işsiz kaldı. Ekonomik buhranla karşı karşıyayız.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan CTP Genel Başkanı Erhürman’ın açıklamasından satır başları şu şekilde:

“Parti Meclisimizde yapacağımız değerlendirme neticesinde Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerle görüşme gerçekleştireceğiz.

Altı siyasi partinin bir arada olduğu bir koalisyon ihtimali de denenebilir. Gerçekliklerin bilenicinde, ülkedeki tahribatı giderecek bir yapı ortaya çıkarılmalı. Bu anlayışla süreci değerlendireceğiz.

Elimizdeki 15 günün 15’inni tamamını da kullanmaya gerek yoktur. Ön görüşmelerin ardından bir hükümet oluşma ihtimali varsa sonuna kadar süreyi değerlendiririz ama eğer yoksa 15 günü boşuna harcamayız. Hızlı hareket etmeye çalışacağız ve tüm siyasi partilerle görüşeceğiz. Bu sorunları giderme konusundaki ortak hedefe ilerlemek en temel amacımız.

Telefoniyen görüşmelerimizi başlatacağız. Tüm siyasi partilerle temas halindeyiz bu temaslar sürecek ama resmi görüşmeler parti meclisi toplantımızın ardından gerçekleşecek. Senaryoları değerlendirip parti meclisinden yetki alacağız.

Herhangi bir koalisyon formülü üzerinde odaklanmış ya da karar vermiş değiliz çünkü CTP’nin bir ilkesel duruşu var, yetki başka birilerindeyken biz arka planda görüşmeler gerçekleştirmeyi doğru bulmayız. Kimseye karşı önyargılı değiliz. Demokrasimizin yıpranmışlığı gerçeği çerçevesinde bu gerçekliği gören ve sorunlara çare bulacak bir yapıdır aranacak olan. Bu yapı çerçevesinde herkesle görüşeceğiz.

Hükümet kuramayacak olsak bu görevi almazdık. İnancımızı yitirirsek de bir an önce görevi devrederiz.

Teamüller konusunda hassasiyetimizi ortaya koyduk. Teamüller gereği tabi ki biz de UBP ile görüşme gerçekleştireceğiz.”

TATAR: HÜKÜMET BOŞLUĞU BİR AN ÖNCE GİDERİLMELİ

İlk olarak en fazla milletvekili sayısına sahip birinci parti olan UBP’nin Genel Başkan Vekili Ersan Saner’in hükümet kurma çalışmalarını olumlu sonuçlandıramadığını anımsatan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Saner’in görevi iadesi sonrası, ikinci sırada en çok milletvekili sayısına sahip olan CTP’nin Genel Başkanı Tufan Erhürman’a hükümet kurma görevini verdiğini ifade etti.

Bakanlar bakanlıklarda görevlerine devam etse dahi bir hükümet boşluğu olduğunu kaydeden Tatar, “Acil bir durum olduğu taktirde elimizi taşın altına koyup, bir takım kararlar alınması için tabi ki geri durmayacağız fakat bu hükümet boşluğu bir an önce giderilmeli. Bir an önce hükümet kurulmalı. Zaman kaybetmeden Sizin de çalışmalara başlamanızı temenni ediyorum. Eğer bir hükümet kurulacaksa en erken zamanda kurulmalı” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu