GenelKıbrısManşet

“Kim temizleyecek?” kavgası!

LAÇ Belediyesi’nden önce davranan Dikmen Belediyesi ve Girne Belediyesi, birlikte bugün Boğaz Piknik alanını temizleyecek

ÇELEBİ, PİKNİK ALANINA TALİP

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi Başkanı Fırat Ataser’in, Boğaz Piknik alanı ile ilgili açıklaması Dikmen Belediyesi Başkanı Yüksel Çelebi’nin tepkisine neden oldu. Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, Boğaz Piknik alanının yönetiminin kendilerine verilmesini talep ederken, Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul da Çelebi’ye destek verdi. Ataser’in yarın temizlik personeliyle birlikte alanı temizleyeceğini açıklamasının ardından, Şenkul da Dikmen Belediyesi ile birlikte bugün Boğaz Piknik alanında temizlik çalışması yapacaklarını duyurdu.

ÇELEBİ: HER DÖNEM BİRİLERİNİN ÜZERİNDEN PRİM YAPACAĞI BİR ALAN DEĞİL

Fırat Ataser’in açıklamasına yanıt veren Dikmen Belediyesi Başkanı Yüksel Çelebi, “Boğaz Piknik Alanı her dönem birilerinin üzerinden prim yapacağı bir alan değildir. Boğaz piknik alanı, günü birlik ‘ben temizlerim’ diyerek ne şov yapılacak bir konudur ne de kalıcı bir çözümdür” dedi. Çelebi, “Orman Dairesine ait olan ve Devlet tarafından özelleştirme yapılarak özel bir şirkete verilen alanın bir an önce Dikmen Belediyesine verilmesi gerektiği açıkça ortadadır” ifadelerini de kullandı.

ŞENKUL: MESELE TEMİZLEMEK DEĞİL TEMİZ KALABİLECEĞİ DÜZENİ KURABİLMEKTİR

Girne Belediyesi, Başkanı Murat Şenkul ise Dikmen Belediyesi Başkanı Yüksel Çelebi’ye destek açıklamasında bulundu. Çelebi’nin haklı olduğunu ifade eden Şenkul, meselenin kalıcı düzen kurmak olduğunu kaydetti. Girne Belediyesi’nin bugün Dikmen Belediyesi’ne destek olacağını ve Boğaz Piknik alanının temizleneceğini açıklayan Şenkul, önemli olanın temizlemek değil, temiz kalmasını sağlamak olduğunun altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu