KıbrısManşetSiyasetToplum

Erhürman: Kıbrıslı Türkler yoksulluğa değil yokluğa mahkum edilmeye çalışılıyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) yeni döneme dair eylem planını anlatmak ve ülkedeki son gelişmeleri değerlendirmek üzere bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşma gerçekleştiren CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkede sorunlarla boğuşulurken hükümetin tek derdinin “o koltuğa kim oturacak?” olduğunu vurguladı.

Erhürman “Hepimize düşen bu yok hükmünde olan hükümeti göndermek” diyerek, 27 Ekim Cuma akşamı sokaktaki sürecini başlatma kararı aldıklarını açıkladı.

“TARİHİN EN BÜYÜK YOKSULLUĞU YAŞANIYOR”
Tarihin en büyük yoksulluğunun yaşandığını ve asgari ücretin hiçbir ihtiyaca yetmeyeceğinin herkes tarafından bilindiğini açıklayan Erhürman, “Ülkede yaşanan gelişmeler bizi yoklaşmaya itiyor” ifadelerini kullandı.

Benzinden alınan FİF 84 kuruştan 5.50 liraya çıktığını belirten Erhürman, hükümetin benzini ucuzlatmayı istemediğini açıkladı.

Okullarda yaşanan sorunlara da değinen Erhürman, okullarda ana dili Türkçe olmayan öğrencilerin oranının yüzde 50 olduğunu söyledi.

“Nüfus alım hızımızı bir an önce belirlememiz lazım” diye de daha önce söylediklerini fakat kimsenin kendilerini dinlemediğini şimdide “Nüfusu biliyoruz ama açıklayamayız” dediklerini sonrada ‘kalkınma planı’ndan bahsettiklerini açıkladı.

6 şubat depreminden sonra bir tane adım atılmadığını, hükümetin çocuklara yönelik hassasiyetlerinin olmadığını belirten Erhürman, okul kitaplarınında kaosa çevirdiklerini açıkladı.

Erhürman; “Tam gün eğitim konusunu bile “2 günlük eğitime çevirdiler” 3 saatlik eğitimi 1 saat daha artırmak için bu memleketi kaosa çevirdiler” dedi.

“Kıbrıslı Türkler yoksulluğa değil yokluğa mahkum edilmeye çalışılıyor” diyen Erhürman, “Tüm yaşananlar yoklaşma, yoksullaşma ve göç sürecidir. Bunun önüne geçmek ve bunu değiştirmek tarihsel sorumluluğumuzdur” açıklamalarında bulundu.

27 EKİM CUMA GÜNÜ CTP SOKAĞA İNİYOR
Erhürman; “Ülkenin ismi değişeceği konusunda bile bilgi sahibi değillerdi. Tüm hükümet yetkilileri farklı açıklamalarda bulundu. Ülkede yaşanan her sorunda yok hükmündesiniz. Hepimize düşen bu yok hükmünde olan hükümeti göndermek” dedi.

“Meclis daha çok sokakta, sokak daha çok mecliste olacak demiştik” diyen Erhürman, 27 Ekim Cuma akşamı sokaktaki sürecini başlatma kararı verdiklerini açıkladı.

Erhürman halkı sokağa davet ederek “Bu yol birlikte yürünürse başarıya gider. Bu yol bu ülkenin kurumları, kuruluşları, sendikaları ile birlikte yürünecek. Herkesle birlikte bu yolu yürümek istiyoruz. Biz buna layık değiliz diyen herkesi beraber yol yürümeye davet ediyoruz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu