KıbrısManşet

Erhürman: Neden Türkiye’ye yanlış şekilde söz verdiniz? Ne yaptığınız farkında değilsiniz

Meclis Genel Kurulu, toplantısı saat 11.30’da başladı. Yasama öncelikli olmak üzere yasama ve denetim işleviyle yapılacak birleşimde, milletvekillerinin güncel konuşmalarına yer veriliyor.

CANLI AKTARIM- ELİF DÜLGER

Meclis Genel Kurulu, toplantısı saat 11.30’da başladı. Yasama öncelikli olmak üzere yasama ve denetim işleviyle yapılacak birleşimde, milletvekillerinin güncel konuşmalarına yer veriliyor. UBP-DP-YDP Hükümeti, Haziran ayındaki yerel seçimin ertelenerek, 27 Kasım’da yapılması için Meclis’e yasa tasarısı sunmasının ardından CTP-HP kanadının karşı çıktığı Belediyeler Reformu yasa tasarısı bugün Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerinin güncel konuşmasına konu oldu.

Cumhuriyet Meclis Genel Kurulu’nunu bugünkü toplantısında milletvekillerinin konuşmasına konu olan Belediyeler Reformu ve belediye seçimlerinin ertelenmesi hakkında konuşma yapan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, bu parlamentoda ne yapılacaksa anayasaya uygun bir şekilde yapılmalıdır ifadeleri ile sözlerine başladı.

“Hükümet olmak anayasaya aykırı bir şey yapma yetkisini kimseye vermez” sözleri hükümete eleştirilerine başlayan Erhürman, “Meclise getirdiğiniz yasa tasarılarının hiçbirinde konsensüs sağlanmadı. Getirdiğiniz yasa tasarılarında biz bu işi hazirana kadar hallederiz dediniz. Ne oldu da seçimleri kasım ayına erteleme kadarı aldınız” şeklinde konuştu. Meclis kürsüsünden hükümete yüklenen Erhürman, “Getirdiğiniz yasa tasarısı içinde müşavirlik var, toplu iş sözleşmesi fes edilecek diyorsunuz ve kayyumun kelimesini kullanmıyorsunuz ama kayyum anlamına gelecek düzenlemeyi de getiriyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

“SENDİKALAR TOPLANINCA KORKTUNUZ…”

Belediyeler Reformunda bulunan Toplu İş Sözleşmeleri maddesi hakkında hükümeti sert bir dille eleştiren Erhürman, sendikaların eylem yapmaması halinde hükümetin atmış olduğu yanlış adımı fark edip etmeyeceğini sorguladı.

“Sendikalar eylem yaptıktan sonra siz toplu iş sözleşmesinde uzlaşabiliriz diyorsunuz. Müşavirlik konusunda da bazı belediye başkanları ile konuştuk onu da kaldırabiliriz diyorsunuz. Madem ki böyleydi neden baştan yapmadınız. Toplu iş sözleşmesi ile ilgili yaptınız şeyin ne kadar berbat bir şey olduğunu sendikalar eylem yapınca mı anladınız?“ ifadelerine yer veren Erhürman, “Türkiye ile imzalanan Ekonomik ve Mali işbirliği protokolündeki toplu iş sözleşmesinin süresi dolduğu takdirde eskisinin yürürlükte olmayacağı yazmıyor muydu?” sorusunu yöneltti.

Ekonomik ve Mali işbirliği protokolündeki toplu iş sözleşmesinin süresi dolduğu takdirde eskisinin yürürlükte olmayacağı maddesine uyumlu yasa tasarısı hazırlandığını dile getiren Erhürman sözlerine şu şekilde devam etti: “Dolayısıyla yine anayasaya aykırı bir yasa tasarısı hazırladınız ve buraya getirdiniz. Sendikalar toplanınca korktunuz korkunca hem protokolde attığınız imzaya hem hazırladığınız yasa tasarısına ters olarak biz toplu iş sözleşmesini düzeltiyoruz, feshedilmeyecek dediniz. Neden Türkiye’ye yanlış şekilde söz verdiniz? Ne yaptığınız farkında değilsiniz. Evet, o dönemde Ersan Saner hükümetiydi. Ama pek çok bakan, o kabine de bakandı. Bir öyle bir böyle…”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu