EkonomiKıbrısManşet

Erhürman: Yürürlükteki mevzuat ne diyorsa o şekilde yapılacak

Erhürman paylaşımında İskele bölgesine yapılacak oteli ele alarak, bir şey yapılacaksa bunun yürülükteki mevzuata göre yapılmasını savundu

GIYNIK SOSYAL MEDYA

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Nilden Bektaş Erhürman sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı. Erhürman paylaşımında İskele bölgesine yapılacak oteli ele alarak, bir şey yapılacaksa bunun yürülükteki mevzuata göre yapılmasını savundu. Ayrıca Erhürman, yerel kaynak kullanımına önem verilmesini ve yerel halka dayalı turizm modelinin gelişimini sağlamanın temel amaç olduğunu hatırlattı.

Erhürman’ın paylaşımının tamamı ise şu şekilde:

“İskele bölgesine tabi ki otel yapılacak , Turizm gelişim yasası bölge için 15000 yatak kapasitesi öngörürken tabi ki bölgeye uygun tesisler yapılacak , buna kimsenin itirazı yok! Ancak ; yürürlükteki mevzuat ne diyorsa o şekilde yapılacak! Çevresel yükümlülükler neyi gerektiriyorsa o şekilde tasarlanarak yapılacak ! Halkın endişeleri , soruları varsa bunlar da dikkate alınarak yapılacak ! Bölge için ve tabi ki tüm ada için , bölgesel farklılıklar gözönüne alarak doğal çevreye, tarihi mirasa, kültürel dokuya bağlı, sürdürülebilir turizm modeli ile yerel kaynak kullanımına önem vererek, ülke ekonomisine katkıda bulunurken katkının ülke içinde kalması hedefi ile yerel halka dayalı turizm modelinin gelişimini sağlamanın temel amaç olduğu hatırlanarak yapılacak !Aksi halde yapılacak her türlü proje bölgeye sadece kaos getirecektir ..”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu