Güney KıbrısManşet

Karousos: Havalimanları turist almaya hazır

Rum Ulaştırma Bakanı Mayıs ayında Kıbrıs havalimanlarının uçuş ve turist almaya hazır olduğunu söyledi

Rum Ulaştırma, Haberleşme ve Çalışma Bakanı Giannis Karousos, Larnaka ve Baf havalimanlarının Mayıs ayı ortasından itibaren artan sayıda uçuş ve binlerce yolcu almaya hazır olduğunu söyledi.

Bakan, Güney Kıbrıs havalimanlarının çok sayıda yolcuya hizmet vermeye hazır olduğunu ve bu amaçla çeşitli toplantıların yapıldığını ve yolcu akışının mümkün olduğunca iyi olması için gerekli hazırlıkların yapıldığını sözlerine ekledi.

Ulaştırma Bakanı şöyle konuştu:

“Yolcuların karaya çıktıkları andan itibaren daha az rahatsızlık yaşamaları ve gerekli tüm kontrollerin daha hızlı yapılması için yolcuları kolaylaştırmak için geçen yıla kıyasla birçok şey değişti”.

“Ayrıca havaalanlarında Covid-19 için tüm kontrolleri ve testleri hızlandırıyoruz. Örneğin geçen Pazar, Larnaka’ya inen bir uçuşla gelen 112 yolcunun tamamı kişi başına ortalama 11 saniye hızla koronavirüs için test edildi. ”

Mart ayı sonunda Kıbrıs’a haftada yaklaşık 160 uçuş inecek, Nisan ortasına kadar sayının 240’a yükselmesini umuyoruz. İngiltere’den turistler Kıbrıs’a gelmeye başlayacak, yolcu trafiği artacak. Mart ve Nisan ayları, yürürlükteki tüm önlemlerin ve protokollerin doğru bir şekilde takip edildiğinden emin olmamız için faydalı olacaktır ”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu