KıbrısManşetSiyasetToplum

Ersin Bey adayım dedi UBP sessiz kaldı

Ersin Tatar'ın Cumhurbaşkanlığına yeniden aday olma düşüncesi UBP içinde bir karşılık bulmadı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar önümüzdeki dönem de Cumhurbaşkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı..

Bu öylesine yapılan bir açıklama değildi elbette.. Ersin Bey sırf konuşsun diye bu açıklamayı yapmadı.

Destekçilerini şöyle bir yoklamak, tepkilerinin ne olacağını görmek istedi.. Bir yandan Ankara’ya niyetli olduğunun mesajını verirken, diğer yandan da UBP içinde Cumhurbaşkanlığı makamına aday olmayı düşünenlerin önünü kesmeye yönelik bir maksadı barındırıyordu içinde bu açıklama.

Ankara’nın bu konuda tavrı ne olur bilemem ve fakat görünen şu ki bu çıkış UBP içinde bir heyecan yaratmadığı gibi bir kabulleniş tavrını da geliştirmedi.

Dolayısıyla Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığına yeniden aday olma düşüncesi UBP içinde bir karşılık bulmadı. En azından şimdilik. Peki UBP eninde sonunda Ersin Tatar’ı destekler mi? Elbette bu mümkün.

Yani Ersin Tatar’a rağmen UBP içinde Cumhurbaşkanlığına aday olma istenci gösterebilecek az sayıda kişi var. Ve fakat burada UBP’nin yetkili kurullarından çok Ankara’nın tavrı, daha da doğrusu AKP’nin yaklaşımı önemli..

Zira UBP’ye bu yönde gelecek bir telkin Ersin Bey’in Cumhurbaşkanlığına yeniden aday olma ihtimalini güçlendirir. Ha bunun aksi de olabilir mi? Elbette olabilir, hatta Ankara’nın bu kez destek vereceği aday UBP içinden bile olmayabilir.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu